Ga naar pagina inhoud

Een steuntje in de rug van de overheid

Subsidies

De overheid kan een goede ondersteuning bieden als het gaat om het verkennen van nieuwe concepten en technologieën. Er zijn veel subsidies en programma’s die vaak aan een specifiek vakgebied zijn gewijd. Er zijn steeds meer Europese subsidies, nationale subsidies en ook lokale subsidies voor impact startups.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) moedigt (nieuwe) ondernemers aan in duurzame, agrarische, innovatieve en internationale bedrijven. Het helpt met subsidies, subsidies, het vinden van zakenpartners, knowhow en het voldoen aan wet- en regelgeving. Ontdek de beschikbare regelingen.

De Startup Box

De Startup Box bestaat uit zes ondersteuningsprogramma’s voor de publieke sector die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van uw startup en in elke fase van uw groei. Controleer de beschikbare financieringsschema’s via Startup Box.

R&D belastingvermindering

De WBSO fiscale regeling voor R&D is bedoeld om ondernemers een stimulans te geven om in onderzoek te investeren. Met de WBSO kunnen bedrijven de loonkosten voor R&D -kosten en -uitgaven verlagen, zoals prototypen of onderzoeksapparatuur. Je kunt het belastingvoordeel in uw belastingaangifte aftrekken van de Belastingdienst.

Europese subsidies

De Europese Unie (EU) geeft subsidies aan onder meer bedrijven en maatschappelijke organisaties. Deze subsidies zijn gericht op het aanpakken van klimaatverandering, het behalen van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling en het vergroten van het concurrentievermogen en de groei van de EU.

Bekijk het EU funding programma Horizon Europe voor de mogelijkheden.

Hulp bij het aanvragen van subsidies

Om impact ondernemers te helpen in het vinden van de juiste subsidie en helpen bij de aanvraag heeft ImpactCity het Grants for Impact programma opgezet. De concurrentie is hevig en daarom is het schrijven van een onderscheidend voorstel cruciaal. Samen met onze partners Balance en RVO word je bijgestaan ​​door topadviseurs op subsidievlak  die je hierbij helpen.

Funding consultants

Er zijn verschillende funding consultants, die je kunnen helpen met aanvragen voor subsidies of geven van advies.

IDS Consulting

Catalyze

Innflow

Investor Ready

Balance

Wat kan ImpactCity nog meer betekenen?