Ga naar pagina inhoud

Grants for Impact

Support programma voor impact startups om een passende subsidie te vinden en krijgen

Grants For Impact


Werk je aan een innovatief product of dienst en zoek je €50.000 – €10 miljoen aan financiering? Is je bedrijf gevestigd in of verhuis je binnenkort naar Den Haag? Er zijn tal van verschillende regionale, nationale en Europese subsidies of leningen beschikbaar om de ontwikkeling van je onderneming te versnellen!

In samenwerking met Balance Subsidies (onderdeel van team EIFFEL), heeft ImpactCity een succesvol programma opgezet om veelbelovende duurzame startups en scale-ups te helpen een passende subsidie te vinden en hen te ondersteunen bij het aanvragen van de subsidie. Balance heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ondersteunen van ondernemingen (inclusief startups en scale-ups) met subsidieaanvragen.

Dit jaar lanceren we de derde ronde van dit programma, voorheen genaamd “Make Impact, Get Funding”. Dat betekent dat ImpactCity ondernemers wederom de kans biedt zich te laten begeleiden en ondersteunen door de experts van Balance terwijl wij de rekening betalen.

“Door het Grants for Impact programma wisten we precies waar de EIC jury op let bij het beoordelen van subsidieaanvragen.”

Martijn R. Lukaart, oprichter en CEO Odd.Bot
Hoe werkt het?

Als oprichter of medewerker weet je als geen ander wat jullie onderneming zo geweldig maakt. Je hebt alle kennis in huis om het belang van jullie activiteiten over te brengen aan investeerders en klanten, en toch kan het aanvragen van subsidies een complex proces zijn. Dat is waar dit programma over gaat: jou helpen bij het vormgeven en op de juiste manier op papier zetten van het project om subsidieverstrekkers te overtuigen financiering te verstrekken, zodat jij jouw bedrijf een boost kunt geven.

Het proces in het kort:

 1. Advies welk subsidieprogramma het meest geschikt is voor jouw bedrijf
 2. Samen zorgen we ervoor dat jouw project goed aansluit op het gekozen subsidieprogramma
 3. Je gebruikt je kennis van het project om het voorstel te schrijven
 4. Balance Subsidies beoordeelt de aanvraag meerdere keren en geeft hierbij feedback om de slagingskans te maximaliseren. Ook is er periodiek telefonisch overleg en is er alle ruimte om vragen te stellen.
Hoe meld ik me aan?

Stuur via onderstaand formulier een pitchdeck van 10-15 pagina’s in. Je kunt dit PowerPoint-format gebruiken, maar voel je vrij om je eigen format te gebruiken zolang jouw pitch alle elementen uit onderstaande lijst bevat.

Vertel ons:

 • Een algemene omschrijving van de onderneming
 • Welk probleem lossen jullie op?
 • Hoe ziet de oplossing (product of dienst) eruit?
 • Op welke sustainable development goals richten jullie je?
 • Wie zit er achter het bedrijf en waarom ben je of zijn jullie ermee begonnen?
 • In welke fase zit de onderneming / het project (inclusief een TRL-schatting)?
 • Op welk marktsegment richt het bedrijf zich en wie is jouw ideale klant?
 • Hoe ga je geld verdienen?
 • Wat is de verwachte omzet / hoe groot is de potentiële markt?
 • Hoeveel financiering is er nodig? Waar ben je van plan het aan uit te geven?
 • Is het een samenwerking met andere bedrijven/organisaties of werk je alleen?

Kortom, we willen je graag beter leren kennen en ontdekken wat de onderneming geweldig maakt.

Evaluatiecriteria

Alle voorstellen worden relatief beoordeeld en gerangschikt op vier criteria. De kandidaten met minimaal 15 punten gaan door naar de tweede fase, waarin er een gesprek plaatsvindt. Na afronding van de gesprekken vindt de definitieve selectie plaats.

 1. Innovatie (max. 5 punten): de mate waarin het project innovatiepotentieel heeft; hoe groot is de toegevoegde waarde, is het levensvatbaar en beter dan bestaande oplossingen.
 2. Impact (max. 5 punten): de mate waarin de innovatie een bredere sociale, economische en/of ecologische impact heeft en voorziet in een dringende behoefte.
 3. Schaalbaarheid/economisch rendement (max. 5 punten): de mate waarin de innovatie omzet genereert, banen creëert en schaalbaar is.
 4. Implementatie (max. 5 punten): de mate waarin het werkplan efficiënt en coherent is binnen een realistisch tijdsbestek. Het team heeft de technische en commerciële competentie om het project uit te voeren en resultaten te leveren.
Powerpoint presentatie informatiebijeenkomst

Op donderdag 16 maart organiseerden we een informatiesessie over het Grants for Impact programma. In de PowerPoint presentatie vind je de belangrijkste informatie uit deze sessie.

Aanmelden

Het is in 2023 niet meer mogelijk om je voor het Grants for Impact programma in te schrijven. Balance Subsidie gaat aan het werk met een selectie van de ondernemingen en projecten die zich uiterlijk 31 maart 2023 hebben ingeschreven. Mogelijk bieden we dit programma in 2024 opnieuw aan. Wil je op de hoogte blijven van onze programma’s, meld je dan onderaan deze pagina aan voor de ImpactCity-nieuwsbrief.

Voorbeelden van subsidies binnen het programma

Let op: onderstaande lijst geeft een indicatie van de subsidies die deel kunnen uitmaken van het programma; het is echter geen volledige lijst.

Let op: WBSO is uitgesloten van dit programma, maar Balance Subsidies kan dit verzorgen.