Ga naar pagina inhoud

Grants for Impact

Support programma voor impact startups om een passende subsidie te vinden en krijgen

Grants For Impact

Werk je aan een innovatief product, proces of dienst en zoek je €50.000 – €10 miljoen aan financiering? Is je bedrijf gevestigd in of verhuis je binnenkort naar Den Haag? Er zijn tal van verschillende regionale, nationale en Europese subsidies of leningen beschikbaar om de ontwikkeling van je onderneming te versnellen!

ImpactCity heeft de afgelopen jaren een succesvol programma opgezet om veelbelovende startups en scale-ups te helpen een passende subsidie te vinden en hen te ondersteunen bij het aanvragen van die subsidie. Dit jaar lanceren we de vierde ronde van dit programma. De subsidie-experts van Balance begeleiden en ondersteunen vijf ondernemers bij hun subsidieaanvraag. ImpactCity betaalt de rekening. Dit jaar staat het programma ook open voor startups en scale-ups gericht op gezondheidszorg, technologie-oplossingen voor de publieke sector en digital security.

Over Balance

Balance Subsidies (onderdeel van team EIFFEL), heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ondersteunen van ondernemingen (inclusief startups en scale-ups) met subsidieaanvragen. Balance werkt al een aantal jaar samen met ImpactCity om deze partijen te ondersteunen.

“Door het Grants for Impact programma wisten we precies waar de EIC jury op let bij het beoordelen van subsidieaanvragen.”

Martijn R. Lukaart, oprichter en CEO Odd.Bot
Hoe werkt het?

Als oprichter weet je als geen ander wat jouw onderneming zo geweldig maakt. Je hebt alle kennis in huis om het belang van jullie activiteiten over te brengen aan investeerders en klanten, en toch kan het aanvragen van subsidies een complex proces zijn. Dat is waar dit programma over gaat: jou helpen bij het vormgeven en op de juiste manier op papier zetten van het project om subsidieverstrekkers te overtuigen jou te financieren, zodat jij jouw bedrijf een boost kunt geven.

Het proces in het kort:

 1. Advies welk subsidieprogramma het meest geschikt is voor jouw bedrijf
 2. Samen zorgen we ervoor dat jouw project goed aansluit op het gekozen subsidieprogramma
 3. Je gebruikt je kennis van het project om het voorstel te schrijven
 4. Balance Subsidies beoordeelt de aanvraag meerdere keren en geeft hierbij feedback om de slagingskans te maximaliseren. Ook is er periodiek telefonisch overleg en is er alle ruimte om vragen te stellen.
Hoe meld ik me aan?

De inschrijving voor het 2024-programma is gesloten. Houd onze nieuwsbrief en onze social media in de gaten voor een volgende editie van het Grants for Impact programma.

Beoordelingscriteria

Alle voorstellen worden beoordeeld en gerangschikt op vier criteria. De kandidaten met minimaal 15 punten gaan door naar de tweede fase, waarin er een gesprek plaatsvindt. Na afronding van de gesprekken vindt de definitieve selectie plaats.

 1. Innovatie (max. 5 punten): de mate waarin het project innovatiepotentieel heeft; hoe groot is de toegevoegde waarde, is het levensvatbaar en beter dan bestaande oplossingen.
 2. Maatschappelijke impact (max. 5 punten): de mate waarin de innovatie een bredere sociale, economische en/of ecologische impact heeft en voorziet in een dringende behoefte.
 3. Schaalbaarheid/economisch rendement (max. 5 punten): de mate waarin de innovatie omzet genereert, banen creëert en schaalbaar is.
 4. Implementatie (max. 5 punten): de mate waarin het werkplan efficiënt en coherent is binnen een realistisch tijdsbestek. Het team heeft de technische en commerciële competentie om het project uit te voeren en resultaten te leveren.
Belangrijke data voor Grants for Impact
 • Dinsdag 6 februari 2024: informatiebijeenkomst (16.00 uur) bij Apollo 14, Saturnusstraat 14, Den Haag.
 • Woensdag 14 februari 2024: deadline om in te schrijven voor het 2024-programma. Let op: dit is voor 2024 de enige mogelijkheid om je aan te melden.*
 • Vrijdag 16 februari 2024: Bekendmaking van de geselecteerde bedrijven voor fase 2 (gesprek)
 • Maandag 19 februari 2024: Gesprekken met kandidaten
 • Dinsdag 20 februari: Gesprekken met kandidaten
 • Dinsdag 27 februari: Gesprekken met kandidaten
 • Donderdag 29 februari: Bekendmaking van de geselecteerde bedrijven
Voorbeelden van subsidies binnen het programma

Let op: WBSO is uitgesloten van dit programma, maar Balance Subsidies kan dit verzorgen.