Ga naar pagina inhoud

Laat je scale-up groeien met financiële ondersteuning

Seed funding

De tweede fase in het financieren van de groei van je bedrijf heet Seed Funding. Dit wordt gedaan door investeerders als je bedrijf in de fase ‘seed’, ‘angel’ of ‘early stage’ is beland. Dit zijn meestal de vroegste investeerders in een bedrijf. Je bent op het punt gekomen dat pitches, bedrijfsmodellen en je aanvraag tot investering heel solide moeten zijn. Deze durfinvesteerders beleggen meestal in startups met een hoog groeipotentieel.

Seed funding platforms

Er zijn ook enkele interessante seed-funding platformen. Zowel Get Funded als Uniiq hebben uitgebreide mogelijkheiden om fondsen aan te vragen. Ze vragen hiervoor niet om een ​​aandeel in je bedrijf.

Get Funded is je toegangspoort tot het Europese Horizon 2020-instrument voor kmo-instrumenten. De concurrentie is hevig en daarom is het schrijven van een uitstekend voorstel cruciaal. Samen met VanPaz en RVO word je bijgestaan ​​door topadviseurs die je hierbij helpen.

Uniiq is een fonds van € 22 miljoen gericht op de proof-of-concept-fase voor bedrijven gevestigd in de provincie Zuid-Holland. Uniiq is een samenwerking van kennisinstellingen en incubators.

Via het seed capital fonds van de Nederlandse overheid kan elke technostarter financiering ontvangen tussen € 50.000 en € 500.000.

Overzicht van Seed Fondsen

Er zijn een groot aantal Seed Capital fondsen. Allemaal met een ander deelgebied voor investeringen zoals gezondheidszorg, impact, ICT of transport.

Angel investors

Angel investors zijn vaak vermogende particulieren die hun eigen geld in een nieuw bedrijf steken. In het ideale geval is de angel investor zelf een ondernemer of is dat vroeger geweest, zodat hij naast kapitaal ook zijn ervaring en netwerk aan de kapitaalzoeker ter beschikking kan stellen. Met een grondig voorstel en een overtuigende elevator-pitch waarbij het marktpotentieel duidelijk is, hebt je een goede kans om risicokapitaal van een Angel Investor in een vroege fase te verkrijgen.

Phenix Capital ondersteunt beleggers die kapitaal inzetten voor impact en startups met SDG-doelen.

PYMWYMIC s een creatief evenement voor impactbeleggers. Deze wereldwijde beweging heeft tot doel kapitaal te verschuiven naar een positievere impact.

The Postcode Loterij is een loterij goedgekeurd door de Nederlandse overheid. Winsten worden geïnvesteerd in liefdadigheid en projecten, zoals start-ups met SDG-doelen.

Stichting Doen helpt mensen die bereid zijn risico’s te nemen om ideeën die de wereld in positieve zin veranderen te realiseren.

The Intellecap Impact Investment Network is een Angel fonds uit India dat startende ondernemingen helpt om financiering te krijgen.

Acumen katalyseert ondernemerschap om armoede wereldwijd te bestrijden.

European Business Angels Network ondersteunt startups en verbindt ze met financiers. EBAN biedt ook een kenniscentrum

NLgroeit

Zodra u de jaarlijkse omzetmijlpaal van € 1 miljoen hebt behaald, is NLgroeit het netwerk voor u. NL Groeit ondersteunt je in de toegang tot mentoren en investeerders.

Tip – neem contact met ons op

ImpactCity heeft contact met verschillende seed-fonds beleggers / durfkapitaal bedrijven. We kunnen je ook advies geven over je presentatie en hoe een heldere aanvraag voor een investering te maken. Contact.

Financiële diensten voor scale-ups