Ga naar pagina inhoud

Financier jouw scale-up met meer impact

Impact investeringen

Impact Investing is een wereldwijde trend en een nieuwe richting waarin kleine en grote beleggers hun geld beleggen. Impact investeringen worden gedaan in startups, organisaties en fondsen met de bedoeling om maatschappelijk en milieu-impact te genereren naast een financieel rendement. De focus ligt op het integreren van de wereldwijde kapitaalmarkten met de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

New business en startup ideeën

Wereldwijd zijn beleggers zijn op zoek naar startups en scale-ups metnieuwe ideeën om impact te realiseren. Dit betekent ook dat gevestigde bedrijven hun innovatiekracht kunnen richten op het creëren van nieuwe producten en diensten die naast een financieel rendement ook positieve sociale en milieueffecten genereren.

Impact fondsen

Phenix Capital ondersteunt beleggers die kapitaal inzetten voor impact en startups met SDG-doelen.

PYMWYMIC is een creatief evenement voor impactbeleggers. De wereldwijde beweging heeft tot doel kapitaal naar een positieve impact te verschuiven.

De Postcode Loterij is een loterij goedgekeurd door de Nederlandse overheid. Winsten worden geïnvesteerd in liefdadigheid en projecten, zoals start-ups met SDG-doelen.

Stichting Doen helpt mensen die bereid zijn risico’s te nemen, om wereld veranderende ideeën tot leven te brengen.

The Intellecap Impact Investment Network is een angel network uit India die startende ondernemingen helpt om financiering te krijgen.

Acumen ondersteunt ondernemerschap om armoede wereldwijd te bestrijden.

Bank Impact Fondsen

Het ABN AMRO Social Impact Fund,

investeert eigen geld in sociale en duurzame ondernemingen met als doel het tot stand brengen van echte sociale verandering.

De Rabo Impact Loan is een speciale lening voor impact startups en scale-ups van de Rabobank.

ASN Bank onderhoudt een Sustainable Crowdfunding platform voor duurzame ondernemers en startups.

Financiële diensten voor scale-ups