Ga naar pagina inhoud

De Haagse Vernieuwers voor een betere wereld

De Haagse Vernieuwers Challenge 2022

Heb je een innovatief idee dat een wereldwijd vraagstuk oplost? Doe dan mee aan de Haagse Vernieuwers Challenge en maak kans op een geldprijs van € 5.000 tot € 25.000 euro.

De wereld wordt complexer en maatschappelijke vraagstukken steeds internationaler. Tegelijkertijd hebben deze vraagstukken zoals veiligheid, energie, klimaat en voedsel impact op het leven van stadsbewoners.

Met de Haagse Vernieuwers Challenge daagt de gemeente Den Haag startups, scale-ups en studenten uit om vernieuwende ideeën te presenteren rond wereldwijde maatschappelijke vraagstukken, zoals beschreven in de UN Sustainable Development Goals (SDG’s).

Wie kan deelnemen?

Startups, scale-ups en studenten uit Den Haag kunnen deelnemen. Ben je nog niet in Den Haag gevestigd? Dan hebben we een intentieverklaring nodig waaruit blijkt dat je je zal vestigen in Den Haag als je een prijs wint.

Categorieën:

  • Pre-startups: Je hebt een innovatief idee of een onderneming in de beginnende fase die bijdraagt aan een betere wereld. Jouw onderneming bestaat nog niet langer dan één jaar.
  • Startups: Je hebt een innovatieve onderneming die bijdraagt aan een betere wereld. Jouw onderneming bestaat minimaal één jaar en maximaal vijf jaar.

Maak kans op:

De Publieksprijs van € 5.000,

de Pre-Startup prijs van € 10.000,

of de Startup prijs van € 25.000.

Criteria:

KvK-nummer met als vestigingsplaats Den Haag of de intentie om naar Den Haag te verhuizen.

De uitvoering van het project start in 2022 in Den Haag.

Het is een voordeel als het project wordt uitgevoerd met minimaal één bedrijf, kennisinstelling of (NGO/VN-) organisatie, gevestigd in Den Haag.

Tijdslijn:

1 – 28 augustus 2022: Inschrijving geopend.

Beschrijf jouw idee, bedrijf, concept of techniek in het inschrijfformulier. Overtuig ons dat jouw plan innovatief is en bijdraagt aan een betere wereld. Op basis van het plan van aanpak kiezen wij per categorie vier genomineerden.

9 september 2022: Bekendmaking van de genomineerden.

September en oktober 2022: Inhoudelijk programma voor de genomineerden.

De genomineerden krijgen een inhoudelijk programma gericht op verdere ontwikkeling en de groei van het plan of de organisatie. Aan het eind van het inhoudelijke programma leveren alle genomineerden een definitief plan van aanpak in en wordt deze gepitcht tegenover een professionele jury. De jury kiest per categorie één winnaar.

15 november 2022: Bekendmaking winnaars tijdens ImpactFest.

Inschrijvingen zijn gesloten

Inschrijvingen waren geopend van 1 t/m 28 augustus.

Gerelateerd nieuws