Ga naar pagina inhoud

Stem nu op jouw favoriete Haagse Vernieuwer van 2023!

27 oktober 2023
De jaarlijkse Haagse Vernieuwers challenge brengt de top van Haagse out-of-the-box denkers en doeners samen. Met winnaars uit voorgaande edities zoals Naïf Care, Weco en North Sea Farmers is de Haagse Vernieuwers inmiddels een gevestigde challenge in Den Haag. De jury heeft uit alle inzendingen 8 startups geselecteerd voor dé Haagse impact challenge van het jaar. En nu is de beurt aan jullie!

De geselecteerde groep startups volgde een traject met trainingen, gericht op de verdere ontwikkeling en groei van het plan of de organisatie.

De finale is net als voorgaande jaren onderdeel van het programma van de grootste impact meetup in Europa:  ImpactFest. Daar krijgen alle genomineerden de kans om hun innovatieve oplossing te pitchen voor een publiek dat bestaat uit o.a. ondernemers, investeerders, kennisinstellingen, beleidsmakers en overheden. De Haagse Vernieuwers jury kiest vervolgens in twee prijscategorieën één winnaar. De laatste prijscategorie wordt bepaald door het publiek, jij dus! De winnaars ontvangen geldprijzen variërend van €2.500 tot €15.000.

Publieksprijs

Voor de publieksprijs kun je nu jouw stem uitbrengen. Stemmen kan vanaf vrijdag 27 oktober t/m maandag 6 november 12:00 uur. De winnaars van de challenge worden bekendgemaakt tijdens ImpactFest op 7 november 2023.

Dit zijn de geselecteerde finalisten:

biaNergy

De toekomst van opladen: elektriciteit on-air.

biaNergy ontwikkelt een baanbrekende technologie die draadloze overdracht van elektriciteit on-air mogelijk maakt. Door de Magnetic Resonance Technology (MRT) te koppelen aan de Radio Frequency Technology (RF of RFT) maken zij het mogelijk om elektronische/elektrische apparatuur op afstand van stroom te voorzien en/of op te laden, onafhankelijk van kabels of inductief opladen.

Feelou

De zwangerschapsbh die meer dan negen maanden goed voelt.

Feelou produceert zwangerschaps beha’s die met het lichaam meegroeien. Want als je zwanger bent veranderen je borsten. Hoe fijn is het dan als je een beha hebt die zich aanpast aan jouw lichaamsvormen? Daarom ontwikkelde dit bedrijf de duurzame Feelou® zwangerschapsbeha. Want met een beha die altijd goed voelt, kun jij gewoon je ding doen. “You do you.”

GreenAnt

Klimaatactie stimuleren met satellietgegevens en AI.

Door middel van geavanceerde data-analyse creëert GreenAnt inzichten en producten om klimaatbestendigheid toegankelijk en winstgevend te maken voor boeren, bedrijven en het bredere publiek. Alle producten en inzichten van GreenAnt zijn beschikbaar via Desidera, een interactieve kaart en marktplaats.

Kwebbel

Opa en oma doen digitaal eindelijk mee!

Is een smartphone of computer te ingewikkeld? Kwebbel is de digitale uitkomst voor ouderen die niet digitaal vaardig zijn. Vraag of het gelukt is met de medicijnen, of videobel om te zien of alles goed gaat. En als er iets is, kan oma je met één druk op de knop bereiken. Kwebbel biedt de oplossing met haar tablet en/of abonnement.

Nuboxed

Vertrouwen en snelheid brengen in de circulaire economie.

Nuboxed: draagt bij aan de circulaire economie door oplossingen te bieden voor het refurbishen van elektronica. De markt voor tweedehands elektronica heeft altijd te kampen gehad met handmatige processen en variabele kwaliteit, wat resulteerde in een trage doorlooptijd en een gebrek aan vertrouwen. De hardgroeiende industrie is grotendeels ongestructureerd, omdat elke dag meer nieuwe consumenten kiezen voor refurbished producten. Nuboxed verandert dit patroon fundamenteel en op grote schaal, van binnenuit.

TechTics

Blikjes inzamelen met behulp van mobiele robot TinTrooper.

De TinTrooper van TechTics is gericht op het oplossen van het probleem dat blikjes onze straten en natuurlijke omgevingen vervuilen. In totaal zijn dat maar liefst 150 miljoen blikjes per jaar. Deze geavanceerde en innovatieve mobiele robot is speciaal ontworpen voor het buiten inzamelen van blikjes, als aanvulling op bestaande inzamelpunten zoals supermarkten. TinTrooper verzamelt niet alleen blikjes, maar comprimeert ze ook efficiënt en geeft een QR-code af voor probleemloze statiegeldverwerking.

Wattrogen

Revolutionaire windenergie in stedelijke en grootstedelijke gebieden.

Wattrogen is op een missie om de energietransitie te versnellen en het urgente probleem van klimaatverandering aan te pakken. Dit doet het bedrijf met hoogefficiënte verticaal-as windturbines. Steden lopen voorop in de strijd tegen klimaatverandering en onze turbines zorgen voor een revolutie op het gebied van windenergie in de stad, turbine voor turbine.

Breng hier je stem uit

Alle finalisten in het kort:

  • biaNergy: next level technologie in stroomoverdracht via de lucht;
  • Feelou: produceert zwangerschaps beha’s die met het lichaam meegroeien;
  • GreenAnt: gebruikt satelliet inzichten om oplossingen tegen klimaatverandering te ontwikkelen;
  • Kwebbel: digitale oplossing voor (eenzame) ouderen;
  • Nuboxed: draagt bij aan de circulaire economie door oplossingen te bieden voor het refurbishen van elektronica; 
  • TechTics: ontwikkelden een mobiele robot met de naam TinTrooper, waar je blikjes kunt inleveren;
  • Wattrogen: revolutionaire windenergie in stedelijke en grootstedelijke gebieden.

De stemperiode is op 6 november 12:00 uur afgelopen. Het stemformulier is daarom gesloten.

Meer weten?

Voor vragen kun je mailen naar info@impactcity.nl