Ga naar pagina inhoud

Stem nu op jouw favoriete Haagse Vernieuwer van 2022!

1 november 2022
De jaarlijkse Haagse Vernieuwers challenge brengt de top van Haagse out-of-the-box denkers en doeners samen. Met winnaars uit voorgaande edities zoals Naïf Care, Greenfox en North Sea Farmers is de Haagse Vernieuwers inmiddels een gevestigde challenge in Den Haag. De jury heeft uit alle inzendingen drie pre-startups en vijf startups voor dé Haagse impact challenge van het jaar. En nu is de beurt aan jullie!

Hoe lossen we maatschappelijke vraagstukken in op rondom duurzaamheid, energie, klimaat, voedsel en veiligheid in Den Haag? Met de Haagse Vernieuwers Challenge daagt de gemeente Den Haag elk jaar organisaties en studenten uit om vernieuwende ideeën te presenteren rond maatschappelijke vraagstukken.

De geselecteerde groep van acht startups volgde een traject van tien weken, gericht op de verdere ontwikkeling en groei van het plan of de organisatie. Met behulp van trainingen werden ze uitgedaagd om te werken aan hun businessplan.

De finale is dit jaar onderdeel van het programma van de grootste impact meetup in Europa:  ImpactFest. Daar krijgen alle genomineerden de kans om hun innovatieve oplossing te pitchen voor een publiek dat bestaat uit o.a. ondernemers, investeerders, kennisinstellingen, beleidsmakers en overheden. De Haagse Vernieuwers jury kiest vervolgens in elke categorie één winnaar. De winnaars ontvangen geldprijzen variërend van €5.000 tot €25.000.

Publieksprijs

Voor de publieksprijs kun jij nu jouw stem uitbrengen. Stemmen kan vanaf dinsdag 1 november t/m dinsdag 14 november 12:00 uur. De winnaars van de challenge worden bekendgemaakt tijdens ImpactFest op 15 november 2022.

De drie geselecteerde finalisten in de categorie PRE-STARTUPS:

Beesage

BeeSage: Zorgt ervoor dat Den Haag de eerste stad wordt ter wereld met volledig verbonden stedelijke bijenstallen, waardoor datagestuurde bijenteelt mogelijk wordt voor productiviteit en duurzaamheid.

YouthLead

YouthLead: Maakt ondernemerschapsprogramma’s toegankelijk voor een jongere generatie om hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en innovatieve oplossingen voor duurzame ontwikkeling te genereren.

Natural Waste

Natural Waste: Maakt de beauty industrie zo circulair mogelijk. 

De vijf geselecteerde finalisten in de categorie STARTUPS:

Sibö

Sibö: Een biotechnologiebedrijf dat zich focust op de ontwikkeling en levering van efficiënte, schone en gemakkelijk te verwerken voedingsingrediënten op basis van insecten en in water oplosbare eiwitten met alle essentiële aminozuren.

WECO

WECO: Ontwikkelt oplossingen om electriciteit te produceren met golven in de oceaan.

Reprex

Reprex: Maakt big data betrouwbaar en controleerbaar door betrouwbare analyses en AI-oplossingen te leveren.

STRHIVE

STRHIVE: Ontwikkelt een softwaretool voor organisatorisch leren. Deze nieuwe manier om lessen vast te leggen, te raadplegen en toe te passen, geeft organisaties de kans om de manier waarop ze aan internationale ontwikkeling doen te veranderen.

ECOBLOQ

ECOBLOQ: Ontwerpt en bouwt huizen met bio-based materialen. Kleine huizen of grotere huizen, maar altijd comfortabel, gezond, en natuurinclusief. 

Breng hier je stem uit

Alle finalisten in het kort:

  • Beesage: datagestuurde bijenteelt in de stad
  • YouthLead: ondernemerschapsprogramma’s voor jonge generaties
  • Natural Waste: circulair maken van de beauty industrie
  • Sibö: innovatieve en duurzame voedingsingrediënten
  • WECO: elektriciteit pr aoduceren met golven in de oceaan
  • Reprex: maakt big data betrouwbaar en controleerbaar
  • STRHIVE: softwaretool voor organisatorisch leren
  • Ecobloq: ontwerpt en bouwt huizen met bio-based materialen

De stemperiode is op 14 november 12:00 uur afgelopen.

Meer weten?

Voor vragen kun je mailen naar info@impactcity.nl