Ga naar pagina inhoud

ImpactCity en Stichting DOEN verlengen partnerschap

16 september 2022

ImpactCity en Stichting DOEN hebben al jarenlang een succesvolle samenwerking en dit partnerschap is onlangs wederom met een jaar verlengd! Stichting DOEN investeert al ruim 30 jaar in de vroege fase van innovatieve bedrijven die de wereld duurzamer en socialer maken.

Irene Samwel, accountmanager & manager partnerships ImpactCity: “Stichting DOEN en ImpactCity passen goed bij elkaar: beiden bevorderen ondernemerschap en innovaties voor een betere wereld. ImpactCity creëert een optimaal ecosysteem dat ondernemers faciliteert om hun bedrijf te starten en op te schalen. Stichting DOEN ondersteunt duurzame en sociale startups d.m.v. subsidies, leningen en door te investeren.”

Partnerschap

Met de gemeenschappelijke focus op het verder brengen van impact ondernemers, werken DOEN en ImpactCity al enkele jaren samen. Twee jaar geleden werd besloten de samenwerking te formaliseren in een partnerschap, om zo alle kansen voor samenwerking te benutten.

 De samenwerking toont concreet haar waarde doordat DOEN ondernemers heeft gefinancierd, die door ImpactCity aan DOEN zijn voorgesteld. Samen bespreken zij wat zij nog meer kunnen doen om impact ondernemers verder te brengen.

Haagse Vernieuwers Challenge

Mirjam Niessen, Impact Investment Principal bij DOEN Participaties, maakt dit jaar weer deel uit van de jury van de Haagse Vernieuwers Challenge, de jaarlijkse wedstrijd van ImpactCity voor startups met het meest innovatieve idee voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Tijdens ImpactFest, op 15 november 2022, wordt de winnaar bekendgemaakt.

ImpactFest

DOEN speelt ook een actieve rol op ImpactFest. Directeur Carol Gribnau neemt deel aan een paneldiscussie over de rol van nieuwe businessmodellen in de Nederlandse landbouw. En zoals elk jaar organiseert DOEN een meetup. Dit jaar biedt DOEN in samenwerking met We Are Stewards en New Optimist een deep dive in het onderwerp steward-ownership. Hoe laat je een bedrijf groeien en tegelijkertijd zijn missie beschermen? Steward-ownership is een innovatieve manier om het eigendom van een bedrijf vorm te geven en het te laten groeien en tegelijkertijd missiegedreven te blijven – nu en in de toekomst. Xander Slager heeft het modemerk New Optimist omgevormd tot steward-ownership. Xander zal zijn ervaringen delen en Gijsbert Koren van We Are Stewards zal toelichten hoe dit model werkt.