Ga naar pagina inhoud

Winnaars Haagse Vernieuwers Challenge 2021 bekend

JULY 8, 2021
Iron Roots, Invisible Foods en Scootbezorgd zijn de winnaars van de zevende editie van de Haagse Vernieuwers Challenge. Zij wonnen de startup, pre-startup en publieksprijs. Na afloop van een spannende finale maakte wethouder Saskia Bruines de Haagse Vernieuwers van dit jaar bekend.

Uit alle 62 aanvragen werden eerder dit jaar acht genomineerden geselecteerd. Deze groep kreeg tijdens de finale de kans om hun idee te pitchen in aanwezigheid van een jury. ImpactCity partners Rabobank, Euclid Network en InnovationQuarter hadden dit jaar de eer om de plannen en pitches te beoordelen en de winnaars van dit jaar te kiezen. De gelukkigen ontvangen een geldbedrag waarmee hun innovatieve idee verder uitgevoerd wordt in Den Haag.

The 2021De winnaarswinners

• De startup prijs van € 25.000 gaat naar Iron Roots. Dit (sport)merk maakt enkel gebruik van duurzame materialen en is een veel beter alternatief voor plastic sportkleding.

• De pre-startup prijs van € 10.000 is gewonnen door Invisible Foods. Met hun “Invisible Food Manager” voorspellen ze voedselverlies, ondersteunen ze bedrijven bij het creëren van nieuwe upcycled producten en belonen ze inspanningen om voedselverspilling te verminderen met een data gestuurd certificaat.

• De publieksprijs van € 5.000 is voor Scootbezorgd. Scootbezorgd is de meest sociale en duurzame bezorgdienst met bezorgers die rijden op een scootmobiel of in een elektrische rolstoel zitten.

Saskia Bruines: “Ik vind het fantastisch om te zien dat Iron Roots, Invisible Foods en Scootbezorgd zijn uitgeroepen tot Haagse Vernieuwers van 2021. We zijn trots op deze jonge Haagse ondernemers die we met deze challenge ondersteunen om hun dromen waar te maken!”. Als internationale stad van vrede en recht helpt en stimuleert de gemeente Den Haag startups en scale-ups die werken aan innovaties voor een betere wereld.

Over de Haagse Vernieuwers Challenge

Met de jaarlijkse Haagse Vernieuwers Challenge daagt de gemeente Den Haag pre-startups en startups uit om met frisse en innovatieve ideeën te komen om wereldwijde maatschappelijke vraagstukken, zoals beschreven in de UN Sustainable Development Goals (SDG’s), op te lossen. Bijvoorbeeld op het gebied van water, voedselinnovatie, duurzame energie en humanitaire hulp.