Ga naar pagina inhoud

Welkom in Den Haag: vijf impact bedrijven!

1 maart 2023

ImpactCity Den Haag is een toonaangevend ecosysteem voor ondernemers die werken aan innovaties voor een betere wereld. Het lokaal gewortelde, maar toch sterk internationale netwerk van Den Haag verbindt ngo’s, kennisinstituten, overheid, investeerders en vele jonge en creatieve ondernemers die ‘doing good and doing business’ combineren. Met ImpactCity faciliteert de Gemeente Den Haag ondernemers en andere impactmakers bij het starten en opschalen van hun bedrijf.

De impact community groeit

Er zijn meer dan 200 impact ondernemers in Den Haag. En dat aantal groeit! Zo verhuisden onlangs deze vijf bedrijven naar Den Haag om verder te kunnen groeien.

Byewaste: Biedt een innovatieve en eenvoudige oplossing voor opgeruimde huizen en een schonere planeet, door de spullen die burgers niet meer gebruiken gratis uit hun huis op te halen. Byewaste is gevestigd in Apollo 14.

Skelex: Verbetert de gebruiksvriendelijkheid en het comfort van de werkwijze van personeel in een industriële omgeving, met behulp van exoskeletoplossingen. Skelex is gevestigd in de Titaan.

Weco: ontwikkelt innovatieve oplossingen om elektriciteit te produceren met oceaangolven. Weco is gevestigd in Den Haag Tech.

Beesage: Maakt van Den Haag de eerste stad ter wereld met volledig verbonden stedelijke bijenstallen, waardoor datagestuurde bijenteelt mogelijk wordt voor productiviteit en duurzaamheid. Beesage is gevestigd in Apollo14.

Diatom: helpt bedrijven, investeerders en overheden wereldwijd om op een natuurvriendelijke manier met de oceaan om te gaan. Diatom is gevestigd in de Rode Olifant.