Ga naar pagina inhoud

Stem nu op jouw favoriete Haagse Vernieuwer van 2021!

27 MEI 2021
Met de Haagse Vernieuwers Challenge daagt de gemeente Den Haag elk jaar organisaties en studenten uit om vernieuwende ideeën te presenteren rond maatschappelijke vraagstukken. Dit jaar koos de jury alle 62 inzendingen vier pre-startups en vier startups voor dé Haagse impact challenge van het jaar.

De geselecteerde groep van acht volgde een traject van tien weken en ging aan de slag met hun ideeën. Met behulp van trainingen werden ze uitgedaagd om te werken aan hun businessplan en pitch die ze tijdens de finale op 8 juli a.s. presenteren. Voor de uiteindelijke winnaars zijn 3 prijzen beschikbaar: de pre-startup prijs van € 10.000, de startup prijs van € 25.000 en de publieksprijs van € 5.000. Voor deze laatste categorie kun jij nu jouw stem uitbrengen. Stemmen kan vanaf woensdag 2 juni t/m woensdag 23 juni. Alle winnaars van de challenge worden bekendgemaakt op 8 juli a.s.

BEKIJK HIERONDER DE GESELECTEERDE FINALISTEN IN DE CATEGORIE PRE-STARTUPS:

Sustanix: een pre-startup die op maat gemaakte, kant-en-klare biologisch afbreekbare plastic oplossingen biedt door alle plastic items voor eenmalig gebruik te vervangen door biologisch afbreekbare alternatieven.

Invisible Foods: met hun “Invisible Food Manager” voorspellen ze voedselverlies, ondersteunen ze bedrijven bij het creëren van nieuwe upcycled producten en belonen ze inspanningen om voedselverspilling te verminderen met een datagestuurd certificaat.

Scootbezorgd: een sociale en duurzame bezorgdienst met bezorgers die rijden op een scootmobiel of in een elektrische rolstoel zitten.

DE JURY SELECTEERDE DE VOLGENDE STARTUPS UIT:

Iron Roots: een sportmerk dat enkel gebruik maakt van biologische materialen.

Odd.Bot: hun Weed Whacker-robot zorgt voor een hogere opbrengst met minder handwerk en draagt ​​bij aan minder gebruik van herbiciden en in het bijzonder glyfosaat.

Trust Stamp: deze startup levert vertrouwde identiteitssystemen die de kern vormen van hoe organisaties en individuen zaken doen in de online wereld en daarbuiten.

ByeWaste: deze app is de eenvoudigste oplossing om de ‘troep’ om je heen een tweede leven te geven.

Voor vragen kun je mailen naar info@impactcity.nl