Ga naar pagina inhoud

Startupbouwer Creative Dock opent kantoor in Den Haag

27 MAART 2018
Den Haag, 27 maart 2018 – Creative Dock, een start-upbouwer afkomstig uit Praag, Tsjechië, heeft officieel een kantoor geopend in Den Haag. Het bedrijf helpt grote corporates met het opzetten van start-ups. Sinds hun start in Amsterdam vorig jaar is het aantal medewerkers van Creative Dock verdubbeld. Daarom zocht het bedrijf een nieuwe locatie om verder te groeien en voor eind 2019 ruim 20 nieuwe medewerkers aan te nemen.

“Corporates hebben vaak heel veel ideeën, maar het is de uitvoering die het verschil maakt. Wij geloven in allerlei vormen van innovatie, en één vorm is het uitbesteden van een deel van het innovatieproces aan ons. We ontwerpen proposities en testen ze om een product te creëren dat minimaal levensvatbaar is. Als de resultaten positief zijn, rollen we het product uit in de markt”, aldus Tony van der Zanden, Operations Manager bij Creative Dock NL.

Het businessmodel van Creative Dock is zo ingericht dat ze bij het opstarten van de start-up alles doen tegen kostprijs. Het bedrijf gaat zelf pas geld verdienen wanneer de start-up een succes wordt. Dit geeft het team de juiste stimulans om hard te werken en naar succes te streven. Creative Dock werkt hiermee in feite volgens een ‘start-up as a service’-businessmodel.

START-UPECOSYSTEEM IN DEN HAAG

Creative Dock richt zich op het bouwen van disruptieve, technologisch grensverleggende start-ups die maatschappelijke problemen oplossen. De afgelopen jaren is Den Haag uitgegroeid tot een hub voor innovatieve start-ups die werken aan een betere en veiligere wereld. Met behulp van het zogenaamde ‘Impact Economy’-programma biedt de gemeente Den Haag deze start-ups actieve ondersteuning door de randvoorwaarden voor succes te scheppen. Creative Dock hoopt te profiteren van alle activiteiten en zich te profileren bij potentiële klanten. Het bedrijf heeft een sterke positie opgebouwd in de Oost-Europese fintech-sector, waar een aantal van hun start-ups zijn gegroeid tot meer dan 60 medewerkers. Het financiële ecosysteem van internationale verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen in Den Haag biedt derhalve interessante mogelijkheden.

Van der Zanden’s ambitie in Den Haag is helder: “We voelden echt de drang om naar Den Haag te komen. Dit komt vooral omdat we het gevoel hebben dat Den Haag steeds aantrekkelijker wordt voor innovatie. De stad heeft veel overheidsinstanties, onderwijsinstellingen, innovatiecentra, start-upclusters en corporates; allemaal ingrediënten voor een bloeiende innovatieve omgeving waar je deel van wilt uitmaken. De toekomst ziet er veelbelovend uit.”

THE HAGUE TECH

Het kantoor van Creative Dock bevindt zich in The Hague Tech, een open werkplek en internationale techcommunity in het hart van de stad. Hier werken creatief talent, bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen in één ruimte om gezamenlijk te leren en te groeien. Dit sprak Creative Dock aan omdat het bedrijf sterk gelooft in kennisuitwisseling en communicatie met anderen.

De locatie tussen twee vliegvelden, Schiphol en Rotterdam-The Hague Airport, was van cruciaal belang, aangezien de klanten van Creative Dock zich door heel Europa bevinden en teamleden regelmatig heen en weer vliegen.