Ga naar pagina inhoud

Startup in Residence InterGov

“Het Startup in Residence-programma biedt je de mogelijkheid om samen te werken met de overheid en je ideeën in de stad te testen.”


Wat is Startup in Residence InterGov?

Startup in Residence is een nieuwe manier om de gemeente Den Haag en andere overheden te verbinden met startups. Naast de ambitie om samenwerking te stimuleren, beoogt het programma de stedelijke uitdagingen waar de stad voor staat aan te pakken en innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Het Startup in Residence-programma heeft tot doel te investeren in startups met de beste innovatieve ideeën om hun prototypes te ontwikkelen. De gemeente Den Haag kan startups helpen bij het finaliseren en perfectioneren van deze oplossing. Als de oplossingen succesvol zijn, heeft de gemeente Den Haag de mogelijkheid om als launching customer op te treden.

Startup in Residence InterGov is een samenwerking tussen verschillende overheidsorganisaties die samen met startups hun impact op sociale vraagstukken wil vergroten. Zo kijkt de provincie Zuid-Holland met startups naar het gebruik van restafval voor nieuwe producten, helpt de gemeente Den Haag mensen uit de bijstand aan een baan met nieuwe technologieën en werken de ministeries aan onderwerpen zoals pachtgronden, energiebesparing en digitalisering van het MKB.

Momenteel nemen de volgende organisaties deel: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag.

Waarom deelnemen aan het programma?

Het Startup in Residence programma biedt jou de mogelijkheid om samen te werken met diverse overheden en jouw ideeën te testen. Tijdens het programma van 5 maanden ontvang je trainingen en de mogelijkheid om workshops met professionele mentoren te boeken. Je hebt ook toegang tot een breed overheidsnetwerk, zakelijke partners, evenementen en krijgt een werkruimte in het impact startup pand Apollo 14.

Voor meer informatie kijk dan snel op; https://intergov.startupinresidence.com/

Innovatieve ideeën

Heb je een goed, innovatief idee voor een bedrijf maar heb je een extra zetje in de rug nodig? Wil je een bedrijf starten maar mis je nog de financiële middelen en kennis? Kun je deskundige training en begeleiding van experts gebruiken? Kan jouw onderneming goede publiciteit gebruiken en een sterk netwerk?

Stay tuned, er komen later dit jaar weer nieuwe vraagstukken!

“Aangezien mijn startup directe maatschappelijke impact heeft, is een programma dat door de gemeente opgezet is, zoals Startup in Residence, een ideaal platform voor mij.”

– The Next Green Thing, oprichter Sharat Sreekantan

“Het meest waardevolle aan het Startup in Residence Den Haag programma is naar mijn mening de grote hoeveelheid kennis, ervaring en netwerkconnecties die mogelijk gemaakt worden.”

– Driven to Impact, oprichter Dennis Roopram

Overige diensten voor startups