Ga naar pagina inhoud

ImpactCity helpt startups op weg

Den Haag is dé Nederlandse startup stad

Den Haag is voor startups dé plek om te bouwen aan de toekomst. De stad heeft veel lokaal talent, internationale instanties, kenniscentra en overheden. Het levendige bedrijfsklimaat verbindt startups met tal van internationale instanties. Den Haag faciliteert startups die naast een succesvolle onderneming ook positieve maatschappelijke impact willen creëren.

Denk aan oplossingen voor de bescherming van zeeën en oceanen, betaalbare schone energie. Maar ook een IT-bedrijf waarbij servers aangedreven worden door groene stroom. Goed ondernemen, waarbij aandacht blijft bestaan voor vernieuwende oplossingen voor Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

“Onze goedkope, 3D geprinte en zelfrijdende drone kan gebruikt worden voor doeleinden zoals het leveren van medicatie in ontoegankelijke gebieden. Dankzij het winnen van 30.000 euro via de Haagse Vernieuwers kunnen wij verder met de ontwikkeling.”

– Floris Van der Breggen, Hack The Planet

Den Haag als eerste klant

Via het Start-up in Residence Programma wordt een normaliter complex Europees aanbestedingsproces eenvoudiger en toegankelijk voor startups. Hierbij werkt gemeente Den Haag samen met geselecteerde startups aan oplossingen voor stad. Dit programma biedt startups toegang tot eerste klanten in de publieke sector, een ontwikkelingsbudget van €7.500, kantoorruimte, trainingsprogramma’s en een expertnetwerk.

Veel andere ministeries in Den Haag volgen het voorbeeld, waarmee een gecombineerd aankoopvolume van €1 miljard toegankelijk is voor startups. Een enorme mijlpaal.

Test jouw pitch tijdens een evenement


Oefening baart kunst! Bezoek events om je pitch bij te schaven en te perfectioneren met de hulp van experts.