Ga naar pagina inhoud

Dealroom impact & innovation database

ImpactCity wil een toonaangevend Europees impact ecosysteem zijn waar ondernemers werken aan innovaties voor een betere wereld, daarbij ondersteund door de betrokken investeerders.

Wij vinden het belangrijk om de ontwikkeling van ons impact ecosysteem te meten. Daarom hebben ImpactCity en Dealroom samen met andere partners een impact & innovatie database opgericht om de ontwikkeling van het wereldwijde impact ecosysteem te monitoren.

De Dealroom Impact & Innovation bevat op dit moment informatie over meer dan 10.000 “impact startups”. Dit zijn bedrijven die één of meer UN Sustainable Development Goal (SDG’s) tot de kern van hun activiteiten rekenen en het potentieel hebben om te schalen.

Bezoek Urban Mobility platforms op Dealroom

Impact Startups 2022

Eind 2022 verscheen het rapport ‘Impact Startups 2022’. In dit rapport staan de bevindingen uit de Dealroom Impact Database. Uit dit rapport blijkt o.a. dat impactbedrijven wereldwijd inmiddels meer dan 2,3 biljoen dollar waard zijn. ImpactCity heeft het rapport ‘Impact Startups 2022’ samengevat in onderstaande folder. Wil je meer weten over het rapport, lees dan het artikel ‘Impactbedrijven wereldwijd 2,3 biljoen dollar waard’.