Ga naar pagina inhoud

Business Angels

Business angels: vermogende particulieren die investeren in jouw bedrijf

Business angels, ook wel angel investeerders genoemd, vormen  een belangrijke investeerder in de vroege fase. Business angels zijn vaak vermogende particulieren die hun eigen geld in een nieuw bedrijf steken. In het ideale geval is de angel investeerder zelf een ondernemer of is dat vroeger geweest, zodat hij naast kapitaal ook zijn ervaring en netwerk aan de startup ter beschikking kan stellen. Met een grondig voorstel en een overtuigende pitch waarbij het marktpotentieel duidelijk is, heb je een goede kans om risicokapitaal van een angel investeerder in een vroege fase te verkrijgen.

PVS Investments  is een angel investeringsfonds van Pjotr van Schothorst dat zich richt op investeringen impact startups die innovatieve oplossingen hebben op het gebied van schone energie en energieopslag (SDG 7, 9 en 13).

Impact Tech Ventures is een business angel duo bestaande uit Hendrik Halbe en Edward de Jager. Zij focussen zich op ondernemingen die bijdragen aan de nieuwe economie, met in het bijzonder de nieuwe manier van leren, werken en zorgen

European Business Angels Network (EBAN) ondersteunt startups en verbindt ze met financiers. EBAN biedt ook een kenniscentrum.

SEED Business Angel regeling richt zich op het verbeteren van de financiering van creatieve en tech startups en tijdens de vroege levensfase.

De InvesteerdersClub is een netwerk van business angels. Voor ondernemers is de club een laagdrempelige mogelijkheid om investeerders in een informele setting te ontmoeten.

BANN (Business Angels Netwerken Nederland) vertegenwoordigt de belangrijkste business angels en financieringsnetwerken in Nederland.

The Hague Student Investment Fund biedt financiering voor ondernemende studenten in regio Den Haag.

Online platforms om andere business angels te vinden check Golden Egg Check, Startup Fountain en Leapfunder.

Andere financieringsmogelijkheden