Ga naar pagina inhoud

Rechtstreex haalt €100.000 op voor uitbreiding naar Den Haag

29 APRIL, 2021
Lokaal voedselbedrijf Rechtstreex groeide afgelopen jaar zo hard dat het tijd werd om een eigen distributiecentrum voor Den Haag te openen. Op een crowdfunding voor de investering die daarvoor nodig is, werd door klanten zo enthousiast gereageerd dat het maximale bedrag van €100.000 binnen een halve dag was behaald. Half mei opent het nieuwe Verzamelpunt en kan Rechtstreex via afhaalpunten en thuisbezorging een volledig lokaal assortiment etensboodschappen van Haagse boeren en makers leveren.

Rechtstreex realiseert sinds 2013 in Rotterdam een transparante lokale voedselketen. Consumenten bestellen online uit een assortiment van 1000 producten bij ruim 100 lokale boeren en makers. Die bestelling staat twee dagen later klaar bij een afhaalpunt of wordt thuisbezorgd. Zo weet je weer waar je eten vandaan komt, krijgt de boer een eerlijke prijs en eet je verse seizoensproducten uit een lokale voedselketen zonder voedselverspilling of overbodig verpakkingsmateriaal. Zo bouwt Rechtstreex samen met boeren, makers, collega’s en klanten aan een alternatieve duurzame voedselketen.

Inmiddels bestellen wekelijks ruim 2000 mensen op deze manier hun etensboodschappen en komen er in Den Haag steeds meer wijkpunten bij. Voldoende om een eigen Haags assortiment en Verzamelpunt te starten. Zo komen er vanaf half mei aardbeien en honing uit het Westland, melk uit Midden Delfland, kaas uit het Groene Hart, sla uit het Leidse ommeland, appels uit de Haarlemmermeerpolder en bier, brood en oesterzwammen uit Den Haag. Er zijn nu al wijkpunten in Den Haag (Vruchtenbuurt, Weimarstraat, Zeeheldenkwartier, Torenstraat, Bezuidenhout), Wateringen, Voorburg, Leidschendam, Leidschenveen en Stompwijk. Rechtstreex zoekt nog naar meer plekken en wijkchefs en komend jaar komen daar nog wijkpunten in Den Haag, Leiden, Zoetermeer, Pijnacker, Delft en het Westland bij.

Rechtstreex oprichter Maarten Bouten: “We zien in afgelopen jaar en sinds Corona een enorme stijging in het aantal bestellingen. Steeds meer mensen zijn op zoek naar duurzaam en gezond eten. Wij zijn blij om te zien dat we daar met de lokale voedselketen een goed antwoord op hebben. We kijken er naar uit om dat samen met andere initiatieven als LekkerNassuh en Vereniging Ons Eten in Haaglanden verder te laten groeien”.