Ga naar pagina inhoud

Rabobank en ImpactCity verlengen partnership

4 juli 2023

Al sinds 2019 is Rabobank Regio Den Haag partner van ImpactCity. Deze week is de samenwerking opnieuw met twee jaar verlengd. Samen ondersteunen Rabobank en ImpactCity innovatieve ondernemers met duurzame missies op het gebied van energie, klimaat, voedsel en circulariteit. Zo maken we van de regio Haaglanden de ideale locatie om je impact onderneming te vestigen en te laten groeien.

Sandra van de Waart, Teammanager Bedrijfsleven en Innovatie- Gemeente Den Haag:

“Den Haag heeft een groeiende gemeenschap van ondernemers die werken aan innovaties die de transitie naar de duurzame economie versnellen. ImpactCity ondersteunt deze ondernemers met hulp van sterke partners in het ImpactCity ecosysteem. Rabobank is op meerdere vlakken een sterke partner: zij ondersteunen impact ondernemers met hun kennis, netwerk en kapitaal. Wij zijn erg blij dat we de komende jaren kunnen blijven samenwerken.”

Kennis, netwerk, en kapitaal

Hoe zag die samenwerking er afgelopen jaren uit? Rabobank hielp diverse Haagse ondernemers aan funding. Mooie voorbeelden zijn Mangostone, dat een Rabo Innovatielening kreeg en de investering van de Rabobank Foundation in Wholygreens.

Ook deelden adviseurs van Rabobank geregeld kennis over het ophalen van funding. Een recent voorbeeld is de “Masterclass for finding funding for your social business”, die samen met onder andere DRK Foundation is georganiseerd. Bij de Haagse Vernieuwers Challenge is een startup & scale-up banker van Rabobank betrokken als jurylid. Het Rabobank Startup & Scale-up Team ondersteunt  innovatieve ondernemers vanaf de vroege levensfase. Dat kan al heel klein beginnen met bijvoorbeeld een donatie vanuit het Rabo Impactfonds.

Rabobank en ImpactCity werken bovendien samen bij ImpactFest: de kennis en het netwerk van Rabobank wordt ingezet voor een inspirerend programma.

Harry Wientjens, directeur coöperatieve Rabobank:

“Vanuit onze missie ‘growing a better world together’ zoeken wij actief de samenwerking met klanten en partners in de regio om duurzame groei te stimuleren. ImpactCity is voor ons een belangrijke partner die toegang biedt tot een omvangrijk ecosysteem van ondernemers en stakeholders die zich gezamenlijk inzetten voor een duurzame nieuwe economie. Impactfest zien wij echt als hét platform waar kennis en netwerk samenkomen. De volledig uitverkochte versie van vorig jaar laat zien dat de aandacht voor impact ondernemen groeit. En dat is goed om te zien, want de huidige transities op het gebied van de energie, circulaire economie en voedsel vragen echt om vernieuwing en een andere kijk op ondernemen. Innoveren doen we zo echt samen.”

Op de foto, v.l.n.r: Coos Santing (ImpactCity), Irene Samwel (ImpactCity), Harry Wientjens (Rabobank), Dyon Veenboer (Rabobank).

Startups en scale-ups

Hier vind je meer informatie over de diensten van Rabobank specifiek voor startups en scale-ups.