Ga naar pagina inhoud

Test drie voedingsinnovaties op ImpactFest

7 November 2022

Op 15 november zullen drie impactondernemers hun voedselinnovatie testen op ImpactFest. De tests van startups Freggies, Edibles en Farmvent worden begeleid door Innofest. Door te testen halen de ondernemers cruciale data op waarmee ze hun prototypes kunnen valideren. 

Negen van de tien innovaties faalt. Vaak omdat een prototype onvoldoende is getest voordat het de markt opgaat. Dit kost ondernemers een hoop tijd, geld én energie. Dat terwijl snelle en effectieve oplossingen voor een duurzamere en socialere wereld harder nodig zijn dan ooit. Daarom koppelt Innofest duurzame innovaties aan een real life testlocatie, zoals bijvoorbeeld ImpactFest, en helpt hen met het opzetten van een succesvolle test.

Wat kun je komen testen en proeven op ImpactFest?

.Edibles.eco

Jaarlijks worden in Nederland 3,5 miljard wegwerpbekers gebruikt. Dit aantal loopt op tot 7 miljard als het gaat om eenmalige bekers en voedselverpakkingen wereldwijd. Om nog maar te zwijgen over ander single use tafelgerei zoals rietjes, eetstokjes, borden, kommen, messen, vorken en lepels. Edibles.eco biedt een oplossing die niet in de prullenbak belandt, maar gewoon in je maag. Geen trek? De producten van Edibles.eco kun je met een gerust hart weggooien, want ze zijn composteerbaar. Op ImpactFest onderzoeken de ondernemers wat de mensen die uit de beker drinken (en ‘m eventueel opeten), vinden van het product, en of de beker makkelijk te gebruiken is voor barista’s.

Farmvent

Farmvent maakt het mogelijk om je eigen voedsel te verbouwen in een verticale indoor boerderij. Zo produceer je je eigen verse en gezonde producten voor je bedrijfskeuken, restaurant of winkel. Door het productieproces dichter bij huis te brengen, verminderen ze de voedselkilometers en pakken ze het voedselverspillingsprobleem aan. De ondernemers achter Farmvent testen op ImpactFest hoe er gereageerd wordt op hun nieuwe manier van telen. 

Freggies

Chef Mike is het grote brein achter de snacks van Freggies. Hij is een slagerszoon en voormalig American Football speler, geboren in Nederland en opgegroeid in de Cariben. Daar werd hij vanaf jonge leeftijd al omringd door smaakvol eten. De Caribische keuken staat bekend om haar vele smaaksensaties, maar helaas ook om het gebruik van verzadigd vet, en veel vis en vlees. Chef Mike ging daarom na zijn sportcarrière op zoek naar een gemakkelijke en gebalanceerde lifestyle. Dit werkte uiteindelijk het beste met plantaardige ingrediënten. Vanuit zijn behoefte naar gezond en smaakvol eten bedacht hij uiteindelijk Freggies: maaltijdcomponenten en fingerfood die je als snack bereidt, vol smaak en met de kracht van groente, vezels, specerijen en kruiden. ImpactFest biedt hem de perfecte gelegenheid om te kijken of het huidige menu plantaardige opties kan of wil gebruiken. 

ImpactFest bijwonen? Claim nu je ticket