Ga naar pagina inhoud

Collega gezocht!

17 december, 2021

GESLOTENSenior marketing communicatie manager ImpactCity (22-30u per week, freelance)

Update 01-02-2022: deze vacature is gesloten.

Klaar om ‘doing good & doing business’ te combineren en ondernemers en andere impact makers te helpen hun impact te vergroten? Spreekt de wereld van impact je aan, waarbij innovatie wordt ingezet om de grootste uitdagingen van deze tijd aan te pakken rondom nieuwe energie, voedsel, water, humanitaire vraagstukken, duurzaamheid en meer?

Houd je van de dynamiek van de startup wereld, word je enthousiast van de kans om op de eerste rij te zitten om de innovatiekracht van deze wereld, te combineren met het grote (internationale) netwerk van ImpactCity?

Dan is dit jouw kans om onderdeel te worden van het ImpactCity team als Medior marketing communicatie manager, waarbij je de ene dag in gesprek bent met ondernemers die werken aan bijvoorbeeld nieuwe energie oplossingen met het gebruik van de zon en zee, en de volgende met internationale impact investeerders!

ImpactCity

Wij geloven dat economisch succes hand in hand gaat met oplossingen voor een betere wereld. We noemen dit “doing good & doing business” en ondersteunen dit op allerlei manieren met praktische hulp: we openen deuren naar investeerders, bieden toegang tot een uitgebreid zakelijk netwerk en zorgen voor een goede infrastructuur. Maar daar houdt het niet op: ook inspirerende bedrijfslocaties en startup hubs, internationale handelsmissies en wedstrijden, hulp bij vestiging en financieringsmogelijkheden worden geboden.

Allen essentiële elementen om impact makers te helpen met het bereiken van hun missie, en innovatieve ondernemers succesvol te laten starten om vervolgens hun bedrijf en impact op te kunnen schalen.

Het lokale en tegelijkertijd unieke internationale netwerk van Den Haag verbindt NGO’s, onderzoekscentra, kennisinstituten, gevestigde bedrijven, overheden en vele jonge en creatieve ondernemers die het verschil willen maken. Dit resulteert in levendig en toonaangevend impact ecosysteem.

Om mondiale uitdagingen effectief aan te pakken, worden publieke en private partnerschappen aangegaan rond thema’s als water, humanitaire innovatie, klimaat, hernieuwbare energie en voedsel. De uitdagingen zoals beschreven in de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, zijn de uitdagingen die we moeten aangaan om een betere toekomst te creëren.

Meer weten: www.impactcity.nl/over-ons

Over de functie

Je maakt deel uit van een jong en gepassioneerd team van 10 mensen. Tijdens de lockdowns werken we vanuit huis. Onder normale omstandigheden werk je meestal vanuit Apollo 14. Dit is de thuishaven van ImpactCity, de plek waar jij middenin het ecosysteem van ondernemers en impact investeerders staat en waar je je collega’s treft. Op Apollo 14 komt de hele community samen ondermeer voor tal van kleinere en grotere events. Verhouding werken op Apollo 14 en thuiswerken in overleg. Fysieke aanwezigheid in de community en in het team zijn wel essentieel.

Medior marketing communciatie manager

* Je zal nauw samenwerken met de senior marketingcommunicatie manager om de marketingcommunicatie strategie van ImpactCity tot uitvoering te brengen en creatieve ideeën tot een realiteit te brengen.

* Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de content kalender van ImpactCity. Dit betekent dat je teksten zult schrijven (NL/ENG), afbeeldingen voorziet van tekst, briefings aan schrijvers, filmers en mediabureaus zult geven. Het ImpactCity team helpt actief met het aandragen van nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen het ImpactCity ecosysteem.

* Je werkt samen met het team om de evenementen, webinars, belangrijke aankondigingen, etc. (digitale) handen en voeten te geven ten aanzien van organisatie, tekst en beeld.

* Je beheert de ImpactCity website en komt met creatieve ideeën om zaken via de website in de spotlight te zetten.

* Je beheert de social media kanalen van ImpactCity, waarbij je bewust bent van de verschillende stakeholder groepen, met (inter)nationale en politieke zichtbaarheid.

* Je bent aanspreekpunt voor de ondernemers, hubs en partners uit het ecosysteem en doordat je oog hebt voor wat er belangrijk is voor onze doelgroep, haal je feilloos het nieuws en andere gebeurtenissen naar boven om deze vervolgens te vertalen naar de ImpactCity communicatiekanalen zoals de ImpactCity nieuwbrief.

* De impact hotspot Apollo 14 valt ook onder ImpactCity en jij zal verantwoordelijk zijn voor alle marketingcommunicatie gerelateerde zaken, waarbij je ondersteund wordt door een stagiair en voor strategische zaken zult sparren met de senior marketingcommunicatie van het ImpactCity team.

* De Haagse Vernieuwers wedstrijd valt vonder jouw verantwoordelijkheden, waarbij je nauw samenwerkt met degene uit het team die voor de organisatie zorgt zodat er een bruisende campagne wordt vormgegeven.

* Je speelt een belangrijke rol binnen het marketingcommunicatie succes voor het jaarlijkse flagship evenement ImpactFest: van de campagne managen tot actief input leveren voor de partner updates, je bent actief betrokken om het grootste impact evenement van Europa tot een succes te maken.

Solliciteren?

Neem contact op met Hoofd Stedelijke Economie Erik van der Rijt op erik.vanderrijt@denhaag.nl
of 06-54715100.