Ga naar pagina inhoud

Investor Readiness Programme Q2: inschrijving geopend

13 februari 2023

In tien weken ‘investor ready’ worden

Samen met Up!Rotterdam en InnovationQuarter organiseert ImpactCity opnieuw een Investor Readiness Program (IRP). Het programma is volledig in het Engels. Inschrijven kan tot 15 maart 2023 of tot het maximum aantal deelnemers is bereikt. Op 8 maart 2023 wordt een online informatiesessie gehouden. Er kunnen twaalf regionale startups en innovatieve mkb-bedrijven deelnemen. Het is de bedoeling om in tien weken -van april tot juli – ‘investor ready’ te worden en toe te werken naar een succesvolle financieringsaanvraag.

Een innovatief bedrijf starten is een risicovolle onderneming. Uit onderzoek blijkt dat de meeste startups er niet in slagen uit te groeien tot een gezond bedrijf. Met het Investor Readiness Program geven we impactvolle duurzame innovaties de mogelijkheid om hun kans op succes bij het opbouwen van een gezond bedrijf te vergroten. Het programma is zo ingericht dat je inzicht krijgt hoe jouw onderneming succesvol kan groeien, de noodzakelijke valideringsslagen maakt en te weten komt hoe potentiële investeerders tegen je business case aankijken.

Werk je bij een startup of een innovatief MKB-bedrijf in Den Haag? Op deze website lees je alles over het programma: wat je kunt verwachten, waarom je zou deelnemen, wie er kan deelnemen, ervaringen van oud-deelnemers, en meer.


Samenwerking Up!Rotterdam, InnovationQuarter en ImpactCity

Het Investor Readiness Programma (IRP)al vaak een succesvol concept gebleken om bedrijven te versterken en hun kansen op succes bij het verkrijgen van financiering te vergroten. InnovationQuarterUp!Rotterdam en ImpactCity ondersteunen alledrie ondernemers in Zuid-Holland bij het versnellen van impactvolle innovaties en oplossingen. Door gezamenlijk IRP’s te organiseren worden deze toegankelijk voor een nóg grotere groep ondernemers.

Hoe kan dit programma gratis zijn?

Het opzetten van een bedrijf is al duur genoeg. Omdat het programma goed aansluit bij onze doelstellingen en die van onze partners om impactvolle innovaties te ondersteunen, nemen wij de kosten voor onze rekening. En omdat elk IRP gebaseerd is op een nationaal standaardformaat, kunnen we die kosten laag houden. De begeleiding tijdens het programma wordt verzorgd door onze eigen business developers of investeringsmanagers of door coaches van één van onze partners. Dat het programma gratis is, betekent overigens niet dat deelname vrijblijvend is. Wij vragen van alle deelnemers een inspanning van 20 uur per week gedurende de tien weken dat het programma loopt. We verwachten bovendien dat de deelnemers de wekelijkse groepssessies bijwonen, inclusief het uitvoeren van de bijbehorende opdrachten.