Ga naar pagina inhoud

Ga jij met ImpactCity mee naar ChangeNOW?

ChangeNOW is een wereldwijd event dat leiders en veranderaars uit de hele wereld samenbrengt om samen te werken en de meest urgente milieu- en maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. ImpactCity biedt de mogelijkheid om als onderdeel van onze delegatie deel te nemen aan ChangeNOW, met een kans om jouw innovatieve oplossingen te laten zien en te leren van anderen in het veld.

Over ChangeNOW

Van 25 tot en met 27 maart 2024 vindt de zevende editie plaats van de driedaagse internationale top ‘ChangeNOW’ in Parijs. Eén van de meest gerenommeerde en grootste internationale congressen op het gebied van uitdagingen waar onze planeet voor staat. Denk aan thema’s zoals klimaat, duurzaamheid, biodiversiteit, circulaire economie, energie, voedsel & landbouw, mobiliteit en oceaan & water.
ChangeNOW brengt ondernemers, bedrijfsleiders en beleidsmakers samen om de krachten te bundelen en concrete acties te ondernemen om deze uitdagingen aan te gaan. Vorig jaar namen zo’n 33.000 mensen deel aan ChangeNOW afkomstig uit 120 landen, waren er meer dan 400 sprekers en zijn er 1.300 concrete acties voortgevloeid uit het congres.
ImpactCity neemt namens de Gemeente Den Haag deel aan dit evenement en mag een select aantal impact makers uit Den Haag meenemen. Deelnemers aan deze reis krijgen o.a. een toegangsticket voor alle drie de congresdagen.

Doel van de reis

ChangeNOW heeft een directe link met het beleid van de gemeente Den Haag op het gebied van impact, als Internationale Stad van Vrede en Recht en met het werk van vele NGO’s, startups, impact investeerders en hubs die in Den Haag gevestigd zijn. Het internationale congres biedt daarmee een uitgelezen kans om de stad Den Haag te profileren bij een groot internationale community, voor het aantrekken van internationale impact ondernemers, investeerders, ngo’s en internationale organisaties en om zaken te doen met buitenlandse bedrijven en investeerders.

Haagse delegatie

In het kader van bovenstaande doelstellingen, mag ImpactCity een Haagse delegatie van zeventien NGO’s, startups, impact investeerders en vertegenwoordigers van hubs meenemen die van 25 tot 27 maart 2024 zullen deelnemen aan ChangeNOW.
Interesse? Aanmelden kan tot uiterlijk 9 februari 2024 via onderstaand formulier. We vragen per organisatie één aanmelding namens een vertegenwoordiger.
Op basis van de ingestuurde aanmeldingen zal een selectie gemaakt worden van ongeveer 17 deelnemers.

Wat kun je verwachten?

  • Alle deelnemers ontvangen een gratis entreeticket ter waarde van € 390,- / € 490,- (excl. BTW) waarmee ze toegang hebben tot het congres;
  • ImpactCity heeft een Haagse stand op de ‘World Expo Solutions for the Planet’ bij ChangeNOW: de Haagse delegatie kan deze stand gebruiken als uitvalsbasis en ontmoetingsplek;
  • Twee deelnemers (startups) krijgen de mogelijkheid om een (Haagse) oplossing in 3 minuten te pitchen aan mogelijk toekomstige investeerders;
  • Vijf deelnemers (investeerders) krijgen de mogelijkheid om de ‘Finance for Change’ track bij te wonen en ontvangen een investor ticket;
  • Twee deelnemende investeerders krijgen de mogelijkheid om als jurylid te fungeren tijdens thematische pitchsessies;
  • Vorig jaar heeft de Nederlandse ambassade in Frankrijk een netwerkreceptie georganiseerd, waar de hele delegatie voor werd uitgenodigd: dit jaar proberen we iets soortgelijks op te zetten;
  • Alle deelnemers nemen deel aan een door De Gemeente Den Haag georganiseerd pre-event in Den Haag met als doel nader kennis te maken met de delegatie.

Let op: Reiskosten, verblijfkosten en kosten voor eten en drinken zijn voor eigen rekening.

Verslag ChangeNOW 2023

In 2023 was ImpactCity voor het eerst met een grote delegatie impact ondernemers bij ChangeNow in Parijs.

De aanmelddeadline is verlopen, het formulier is daarom gesloten.