Ga naar pagina inhoud

Tools for Impact – Workshop: How to become B Corp certified

10 juni 13:00 - 14:30 | Kennis

Jong talent aantrekken? Onafhankelijke erkenning dat jouw bedrijf náást winst maken ook goed doet voor de wereld? Met de B Corp-certificering kun je laten zien dat jouw bedrijf bijdraagt an een inclusieve en duurzame economie. Maar hoe verkrijg je zo’n certificaat? We nemen je mee in het proces met een gastspreker vanuit B Corp.

De B Corp-certificering is een internationale certificering voor winstgedreven bedrijven die een grote, positieve impact hebben op mens en milieu. Deze bedrijven – klein en groot – hebben duurzaamheid een blijvende plek gegeven in hun DNA en weten op meerdere manieren waarde te creëren. 

Wereldwijd zijn er ruim 4.000 B Corps en de teller loopt in rap tempo op. Nederland is goed vertegenwoordigd met bekende namen zoals Tony’s Chocolonely, Auping, en Dopper. En ook in Den Haag zijn er B Corps gevestigd, denk aan bijvoorbeeld Naïf, Seepje, Wholy Greens, Secrid en Space4Good. De certificering levert talloze voordelen op. Consumenten en ook (jong) talent hechten bijvoorbeeld steeds meer waarde aan duurzaamheid, maar worden tegelijkertijd ook sceptisch door voorvallen van green washing.

De certificering heb je overigens niet zomaar binnen. Saskia Rotshuizen, Growth and Certification Manager Benelux bij B Corp, vertelt tijdens deze workshop hoe het proces in elkaar steekt en hoe je een B Corp certificering kunt behalen.

Deze workshop is specifiek ontwikkeld voor deelnemers van de ImpactCity Accelerator, maar is ook toegankelijk voor andere ondernemers die interesse hebben in het onderwerp.

Apollo 14, Saturnusstraat 14, 2516 AH, Den Haag, Zuid-Holland

10 juni 13:00 - 14:30

Kennis