Ga naar pagina inhoud

Inspiratietour Circulair Ondernemen in Den Haag

Event: 11 maart 2024

Van 11 t/m 16 maart 2024 vindt de negende editie plaats van de Week van de Circulaire Economie, het grootste landelijke inspiratie- en netwerkevenement voor en door circulaire ondernemers. Door het hele land worden evenementen en activiteiten georganiseerd. Bedrijven, overheidsorganisaties en circulaire hubs openen hun deuren en bieden een inspirerende blik op diverse circulaire thema’s. Ontdek goede voorbeelden, ontmoet pioniers en deel ervaringen met starters. 

The New Farm, één van de hubs van ImpactCity, opent haar deuren voor een inspiratietour langs verschillende circulaire ondernemers. Aanwezigen krijgen een ‘kijkje in de keuken’ bij drie ondernemers die gevestigd zijn in dit bijzondere, circulaire gebouw. 

Wat kun je verwachten?

Bezoekers worden ontvangen in de groene dakkas van Haags Hoog, een prachtige evenementenlocatie op het dak van The New Farm met een fenomenaal uitzicht over Den Haag.

Corine Keus, architect van The New Farm, opent de middag met haar verhaal over de geschiedenis van het gebouw en de transformatie tot een innovatief centrum voor duurzame en circulaire ondernemers. Zij weet als geen ander hoe transparantie, duurzaamheid en innovatie centraal staan in dit gebouw en hoe het flexibele bouwsysteem bijdraagt aan het circulaire karakter.

Arjen Kapteijns, wethouder energietransitie, mobiliteit en grondstoffen, volgt daarna met een interactieve sessie. Daarin is ruimte voor vragen over bijvoorbeeld wat er gebeurt en kan in Den Haag op het gebied van circulariteit.

Vervolgens worden bezoekers meegenomen op een tour langs drie circulaire ondernemers:

  • Yespers: maakt voedingsproducten voor een inclusieve en duurzame productieketen;
  • i-Did: produceert gerecycled vilt van afgedankt textiel;
  • Sox2Sox: internationale fabrikant van gerecyclede sokken.

Na de tour keren we terug naar Haags Hoog voor een netwerkborrel, waar ondernemers die aan de slag zijn of willen met circulariteit met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Programma

14:30 uurOntvangst bij Haags Hoog (in The New Farm)
15:00 uurAftrap door moderator
15:10 uurCorine Keus, architect van The New Farm, over ruimte voor impact in het gebouw
15:30 uurInteractieve sessie met Arjen Kapteijns, wethouder energietransitie, mobiliteit en grondstoffen
15:45 uurTour langs drie circulaire ondernemers:
– Yespers: Stefan Baecke – eigenaar en oprichter
– i-Did: Geeke Wania – locatiemanager
– Sox2Sox: Leandros de Bue – eigenaar en oprichter
17:00 uurAfsluiting en netwerkborrel bij Haags Hoog

Deze inspiratietour Circulair Ondernemen in Den Haag maakt onderdeel uit van de landelijke Week van de Circulaire Economie, van maandag 11 maart tot en met vrijdag 16 maart 2024. 

Meld je hier aan voor het event

Datum: maandag 11 maart 2024

Tijd: 14:30 – 18:30 uur inclusief borrel

Locatie: The New Farm, Televisiestraat 2, Den Haag

Ben jij erbij? Vul dan het formulier aan de rechterzijde in.

Het aanmeldformulier is gesloten omdat dit evenement plaats heeft gevonden.

Andere evenementen in Den Haag tijdens de Week van de Circulaire Economie

Workshop: transitie van wegwerpservies naar herbruikbaar servies

14 maart, 10:30 uur @ The Hague Tech

Haagse ondernemer YoYo Reboost geeft een Engelstalige workshop over de transitie van wegwerpservies naar herbruikbaar servies. Sinds januari 2024 is het verplicht voor restaurants, cafés en kantines om herbruikbaar servies te gebruiken.

In deze workshop deelt YoYo Reboost hun jarenlange ervaring met het implementeren van diverse herbruikbare serviessystemen op Nederlandse kantoren. Zij richten zich op bedrijfskantines als gesloten omgeving en geven inzichten in de succesfactoren de overstap. Leer cruciale stappen om jouw kantoor echt circulair te maken.

Event: The Big Swap – Circulair mode evenement voor vrouwen

15 maart, 14:30 uur @ Pand Zuid-West

Ruim je kast op en kom naar The Big Swap, dé mode happening voor vrouwen in Den Haag Zuidwest!

Kom op 15 maart naar The Big Swap, hét mode event voor vrouwen in Den Haag Zuidwest! Het vindt plaats op Pand ZuidWest, Den Haag, Nederland. Ben je op zoek naar een nieuwe garderobe zonder je portemonnee te plunderen? Dan is dit event perfect voor jou. Hier kun je kleding ruilen met andere fashionista’s. Ontdek nieuwe stijlen, ontmoet gelijkgestemde mensen en geniet van een gezellige sfeer. Vergeet niet om je favoriete items mee te nemen en je kunt naar huis gaan met een compleet nieuwe look.

Evenementenkalender

Bekijk alle aankomende evenementen in het Haagse impact ecosysteem.