Skip to main content

I’m Binck Zomerborrel met Escher streetart en Wandelroute Binckplekken

29 June 16:00 - 18:30 | Network

Op donderdag 29 juni worden een 200m2 groot Escheriaans kunstwerk en de 'Wandelroute Binckplekken' onthuld tijdens de Binckhorst zomerborrel van I´'M Binck en de gemeente Den Haag in de Binckhorst.

 

Programma

15:45 – Inloop bij entree Titaan, Saturnusstraat 95

16:00 – Onthulling Escheriaans streetart en Wandelroute Binckplekken door wethouder Robert van Asten

16:20 – Start borrel en gelegenheid om stukje wandelroute te lopen

18:30 – Einde

Informatie

Dit jaar staat Den Haag in het teken van de wereldberoemde grafisch kunstenaar M.C. Escher. Ook de Binckhorst is verbonden met de naam Escher. Aan de Zonweg bouwde de neef van M.C. Escher, ir. Anne Escher in de jaren 50 één van de grootste fabriekshallen van Den Haag, in de Binckhorst ook wel de Escherhal genoemd.

Speciaal ter ere van het Haagse Escherjaar maakt het Haagse street art kunstenaarsduo Bier en Brood een 200m2 Escheriaans kunstwerk aan de achterzijde van deze grote fabriekshal. Mede mogelijk gemaakt door een particuliere investeerder en eigenaar van de Escherhal, Dura Vermeer de belegger, Unknown Group, Secrid en de gemeente Den Haag. Vanaf de Saturnuskade kijkt u straks uit op dit grote kunstwerk.

Tijdens de zomerborrel van I´M Binck en de gemeente Den Haag zal wethouder Robert van Asten het kunstwerk persoonlijk onthullen.

Naast de onthulling van het grote Streetart kunstwerk zal ook de ‘Wandelroute Binckplekken’ van I’M Binck worden gelanceerd. De Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) heeft daarvoor de speciale app ‘Binckplekken, Erfgoed en Groen in de Binckhorst’ ontwikkeld. Deze app is gids naar het verleden, heden en de toekomst van het gebied.

Bent u erbij op 29 juni? Meld u zich dan aan op deze pagina via de oranje knop ‘reserveren’.

Lezing Escher in de Binckhorst

Wilt u meer weten over de link tussen Anne Escher en M.C. Escher met de Binckhorst? Kom dan naar de lezing ‘Escher in de Binckhorst’ op 20 juni bij Secrid. Voor aanmelden en meer info klik hier.

Titaan, Saturnusstraat 95, 2516 AG, Den Haag, Zuid-Holland

29 June 16:00 - 18:30

Network