Ga naar pagina inhoud

Eerste Co-Working Kitchen met voedsellab opent in Den Haag

8 februari 2024, Den Haag 

KiCo, de allereerste co-working kitchen met voedsellab in Den Haag, combineert keukenfaciliteiten van hoge kwaliteit met expertise vanuit een hechte community. KiCo opent haar deuren op 4 maart in Titaan in de Binckhorst, en biedt 850 vierkante meter met gedeelde keukens, privé productiekeukens en een innovatiekeuken. De ruimte is bedoeld om duurzame food professionals in elke fase van hun ontwikkeling te faciliteren.

KiCo, opgericht door de broers Samer en Sami Simreen, vervult een nieuwe en belangrijke rol in laagdrempelige toegang tot professionele keukenruimtes. Daarmee geven de oprichters de voedseltransitie een nieuwe impuls. Samer, met zijn ervaring in het opschalen van een bescheiden cateringbedrijf tot de grootste privécateraar van de Verenigde Arabische Emiraten, brengt waardevolle inzichten uit grootschalige industriële catering naar retail en evenementen. Sami’s expertise in marketing- en innovatiestrategie voor gerenommeerde internationale bedrijven helpt KiCo-leden met een holistische benadering van hun bedrijfsgroei.

“Het opbouwen van een food business gaat gepaard met veel uitdagingen, vooral als je werkt aan creatieve en innovatieve ideeën die cruciaal zijn voor de voedseltransitie. Onze missie is om risico’s te minimaliseren en succes te maximaliseren door niet alleen de fysieke ruimte te bieden, maar ook een ondersteunende community en eenvoudige toegang tot aanvullende expertise.”

Sami Simreen, mede-oprichter KiCo

KiCo’s community kan rekenen op workshops en cursussen voor leden in samenwerking met experts, zoals innovatieve chefs-koks, regeneratieve boeren en succesvolle food entrepreneurs.

Leden kunnen verschillende soorten lidmaatschappen kiezen:

  • Co-working Kitchen: volledig uitgeruste gedeelde keukenruimte voor start-ups
  • Private Kitchen: ‘Plug & play’-keukens voor scale-ups en corporate innovatieteams
  • Innovation Kitchen: volledig uitgerust voor recept ontwikkeling, produceren van digitale content en evenementen
  • Co-working Space: gedeelde bureau’s voor leden (inbegrepen in het keukenlidmaatschap), maar ook voor food professionals die zelf niet in de keuken staan.

Voor meer informatie of het boeken van een rondleiding, bezoek de KiCo website.

Locatie

KiCo is gevestigd in Titaan, de nieuwe innovatiehub van Den Haag voor impact scale-ups. Titaan is onderdeel van het ImpactCity-netwerk en biedt evenementenruimtes, een conferentiecentrum, interne catering en een café voor zijn 600 leden en hun gasten. Door de locatie in Titaan, profiteren KiCo-leden van een unieken krachtig ecosysteem van impact gedreven ondernemers, investeerders en de lokale overheid.