Ga naar pagina inhoud

Deelnemers Haagse Vernieuwers Challenge 2021 bekend

24 FEBRUARI 2021
Gister sloot de inschrijving voor de Haagse Vernieuwers Challenge 2021. Tijdens deze jaarlijkse challenge daagt de Gemeente Den Haag pre-startups, startups en studenten uit om innovatieve ideeën in te dienen rondom wereldwijde maatschappelijke vraagstukken, zoals beschreven in de UN Sustainable Development Goals (SDG’s). Ook dit jaar bleek de challenge weer populair; er schreven zich maar liefst 62 ondernemers en studenten in.

Een maand lang kregen pre-startups, startups en studenten de kans om zich in te schrijven voor de Haagse impact wedstrijd van het jaar. Al in de eerste week stroomde de inbox van ImpactCity, initiatiefnemer van de Haagse Vernieuwers Challenge, vol. “Een goed teken”, zegt Steven de Kruijf, projectleider van de Haagse Vernieuwers Challenge, “dat betekent dat er een hoop ondernemers en studenten op zoek zijn naar (financiële) middelen om hun idee werkelijkheid te maken en geïnteresseerd zijn in het Haagse impact ecosysteem”. De challenge heeft niet alleen ondernemers uit Den Haag bereikt, ook vanuit andere steden en zelfs van buiten Nederland zijn er aanmeldingen binnen gekomen. Onder de inschrijvingen zitten mooie innovatieve ideeën voor de voedsel-, duurzame energie-, humanitaire- en tech sector.

Komende weken bekijkt de jury alle inschrijvingen en kiezen ze in beide categorieen (pre-startups en startups) 4 deelnemers. Op 16 maart worden de 8 genomineerden bekend gemaakt. Deze groep gaat een traject in van 10 weken om aan de slag te gaan met hun ideeën. Met behulp van trainingen worden ze uitgedaagd om uiteindelijk hun idee en business plan te pitchen.

Voor de uiteindelijke winnaars zijn 3 prijzen beschikbaar:

• Publieksprijs € 5.000

• Pre-startup prijs € 10.000

• Startup prijs € 25.000

Bekijk hieronder welke organisaties zich hebben ingeschreven en houd onze kanalen in de gaten om de challenge te volgen.

Klik hier voor meer informatie over de Haagse Vernieuwers Challenge. Voor vragen over de challenge kun je mailen naar steven.dekruijf@denhaag.nl.