Ga naar pagina inhoud

De Haagse Vernieuwers challenge 2022: dit is de jury

September 1, 2022

De inschrijvingen voor de 2022 editie van ImpactCity’s Haagse Vernieuwers challenge zijn vorige week gesloten. Een grote stapel ingediende plannen van pre-startups en startups ligt te wachten op de jury om beoordeeld te worden. We hebben zes professionals uit het Haagse impact ecosysteem gevraagd om de inzendingen te beoordelen en voor 9 september de acht beste innovatieve ideeën te selecteren. In dit artikel maak je kennis met de juryleden.

Aan de hand van de volgende criteria evalueert de jury de inschrijvingen:

  • Is het een oplossing voor een internationaal maatschappelijk vraagstuk?
  • Heeft het een uitgewerkt en rendabel verdienmodel?
  • Hoe innovatief is het idee, product of dienst?
  • Is het haalbaar en schaalbaar?
  • Welke waarde levert dit idee, product of dienst op voor Den Haag als ImpactCity?

De jury bestaat dit jaar uit zes professionals die werken in het Haagse impact ecosysteem. Allemaal hebben ze affiniteit met duurzame innovatie en werken ze veel met impact ondernemers uit Den Haag. We stellen ze hieronder aan je voor:

Niels Schoonen | Investment Manager bij UNIIQ

Niels Schoonen werkt als Investment Manager bij UNIIQ. UNIIQ is een investeringsfonds (EUR 29 miljoen) dat zich richt op de proof-of-concept fase. Het fonds verstrekt startkapitaal aan innovatieve startups om de meest risicovolle fase van concept naar veelbelovend bedrijf te doorstaan. We investeren in technologieën die het systeem ontwrichten en tegelijkertijd de wereld duurzamer, slimmer en gezonder maken. Niels: “Ik vind het geweldig om met startups te brainstormen over hun innovatieve ideeën. Het belang van de Haagse Vernieuwers challenge van ImpactCity is dan ook overduidelijk. Ik geloof dat we alleen door innovatie en samenwerking de uitdagingen van vandaag kunnen oplossen.”

Noortje van Heijst | Investment Manager bij Unknown Group

Noortje van Heijst is Investment Manager bij de Unknown Group, een internationale VC en open innovatie bedrijf met het hoofdkantoor in Den Haag. In haar rol investeert ze in bedrijfsoprichters met gedurfde ideeën om industrieën te innoveren en ondersteunt ze hen met relevante connecties en een netwerk. “Er zijn grote transities in de wereld en wij geloven dat bedrijfsoprichters degenen zijn die de potentie hebben om significant bij te dragen en een impact te maken. Door in deze bedrijven te investeren, krijgen we de kans om deel uit te maken van hun groeipad”, zegt ze. “Het is geweldig om deel uit te maken van de Haagse Vernieuwers challenge 2022 en bij te dragen aan het startup ecosysteem in Den Haag”, vertelt Noortje. Begin 2023 opent Unknown hun innovatiehub ‘Titaan’ in de Binckhorst, volledig gewijd aan startups en scale-ups die bijdragen aan een betere wereld. We zullen de impact entrepreneurs verwelkomen op onze campus en hen ondersteunen om hun oplossingen op te schalen.”

David de Heus | Analist bij 4impact

David de Heus werkt als analist voor 4impact, het investeringsfonds uit Den Haag dat investeert in tech4good startups. Omdat 4impact investeert in bedrijven die een positieve impact hebben binnen de pijlers inclusie, gezondheid & welzijn, en milieu, dragen zij bij aan 10 van de SDG’s. Als analist bestaat Davids werk uit het scouten van impactbedrijven die passen binnen het mandaat van 4impact, en het beoordelen of ze een investering waard zijn. Daarnaast is 4impact gevestigd in Apollo14, een van ImpactCity’s impact hubs. 

Dyon Veenboer | Account Manager MKB – Startups & Scale-ups bij Rabobank

Dyon Veenboer werkt als Accountmanager MKB bij de Rabobank en richt zich in zijn werk op startups en scale-ups. “Als startup & scale-up bankier kom je de meest geweldige ideeën tegen. Allemaal gedreven door verandering, gedreven om de wereld beter te maken. Als adviseur van de Rabobank is dit precies wat we proberen te bereiken. Door kennis te delen, te netwerken en fondsen te verstrekken, streef ik er persoonlijk naar om samen te werken met nieuwe ondernemers om zo de nodige impact te maken.”

Mirjam Niessen | Investment Principle bij DOEN Participaties

DOEN Participaties is de maatschappelijke investeringsmaatschappij van Stichting DOEN. In de afgelopen 25 jaar is DOEN Participaties uitgegroeid tot de grootste impact-investeerder in duurzame en sociale startups in Nederland. Mirjam is een investment professional met meer dan 15 jaar internationale ervaring in de beleggings- en financiële sector. “Na in verschillende investeringscommissies, raden van bestuur en adviescommissies te hebben gezeten, vind en ondersteun ik sinds 2020 met trots ondernemers/startups om een echte verandering teweeg te brengen; transities versnellen met geld!”

Irene Samwel | Sr. Accountmanager bij ImpactCity

Als sr. accountmanager spreekt Irene Samwel dagelijks met vele impact ondernemers en helpt hen om hun business verder op te schalen. Dit doet Irene onder andere door hen te koppelen aan relevante partijen uit het ecosysteem. “Impact ondernemers die ‘goed doen en zaken doen’ doen mijn hart sneller kloppen! Omdat ik ook verantwoordelijk ben voor partnerships, zoek ik voortdurend naar relevante verbindingen tussen deze ondernemers en de partners uit het ImpactCity ecosysteem”, aldus Irene.

Bekendmaking finalisten

De finalisten van de Haagse Vernieuwers challenge worden op 9 september bekendgemaakt. Na de bekendmaking start voor de geselecteerde deelnemers een 10 weken durend traject waarin zij aan de slag gaan met hun ideeën en deze verder kunnen ontwikkelen. Ze krijgen training van professionals om uiteindelijk hun idee en businessplan te pitchen tijdens de finale van de challenge, die plaatsvindt op ImpactFest.

Wil je op de hoogte blijven?

Klik op de button rechts voor meer informatie over de Haagse Vernieuwers challenge en volg ons komende periode via onze social media kanalen. Voor vragen over de challenge kun je mailen naar steven.dekruijf@denhaag.nl.