Ga naar pagina inhoud

Haagse Vernieuwers challenge roept startups en scale-ups op voor innovatieve oplossingen

30 Augustus 2023

Bouwen aan een duurzame toekomst

Hoe lossen we maatschappelijke vraagstukken op rondom energie, klimaat, voedsel en veiligheid in Den Haag? Met frisse nieuwe ideeën en mensen die out of the box denken. De Haagse Vernieuwers challenge van ImpactCity, een initiatief van de gemeente Den Haag, stimuleert startups en scale-ups om met innovatieve ideeën te komen. En beloont de winnaars met een prijzenpakket van € 22.500. Vanaf nu kun je je aanmelden voor de negende editie.

Met winnaars uit voorgaande edities zoals Naïf Care, Greenfox, North Sea Farmers en WECO is de Haagse Vernieuwers een gevestigde challenge in Den Haag. Heb jij een innovatief idee voor een betere wereld? Schrijf je dan voor 25 september in voor de Haagse Vernieuwers challenge en presenteer jouw creatieve visie aan een geselecteerde jury van partners zoals Rabobank, DOEN Participaties, Unknown Group en UNIIQ.

Luc Hogervorst, oprichter van Weco, won in 2022 de hoofdprijs en is blij met de uitkomsten daarvan: “De Haagse Vernieuwersprijs was voor ons een bron van ondersteuning op het gebied van publiciteit en financiën. Het was een ervaring waar we met veel plezier op terugkijken!”

Luc Hogervorst, oprichter van Weco

Den Haag, een echte impact stad

Als internationale stad van vrede en recht ondersteunt en stimuleert de gemeente Den Haag startups en scale-ups die werken aan innovaties voor een betere wereld. Niet voor niets staat de stad bekend als ImpactCity en is zij twee jaar op rij uitgeroepen tot tweede stad van Nederland als het gaat om een aantrekkelijk klimaat voor startups.

Genomineerden

De jury selecteert acht genomineerden uit alle aanvragen. De genomineerden doorlopen een inhoudelijk programma gericht op de verdere ontwikkeling en groei van het plan van de organisatie. Aan het eind van het programma leveren alle genomineerden een definitief plan van aanpak in en wordt dit gepitcht tegenover de jury.

Finale tijdens ImpactFest

De finale is dit jaar onderdeel van het programma van het leidende impact evenement in

Europa: ImpactFest. Daar krijgen alle genomineerden de kans om hun innovatieve oplossing te pitchen waar honderden startups, scale-ups, NGO’s, overheden, investeerders en het zakenleven samenkomen. De winnaars ontvangen geldprijzen variërend van €2.500 tot €15.000.

Lees hier meer over de challenge en meld je aan.