Ga naar pagina inhoud

Apollo 14 is geland! Inspirerende startup locatie voor impact makers

18 mei 2018

Op 17 mei is het nieuwe startup pand Apollo 14 feestelijk geopend door wethouder Karsten Klein. Gevestigd in dé startup hub van Den Haag, de Binckhaven. Met de CabFab, de Besturing, Kompaan en Mama Kelly zijn alle ingrediënten aanwezig voor een bruisend gebied waar innovatie centraal staat. En daar is nu een prachtige locatie in de Binckhaven bijgekomen. In Apollo 14 kunnen startups niet alleen betaalbare ruimte huren, maar krijgt ook het Haagse ‘doing good & doing business’ een tastbare plek met alle support die startups nodig hebben om impact te maken.

Als internationale stad van Vrede en Recht is Den Haag dé hotspot voor (internationale) startups en scale-ups die zich richten op innovaties voor een betere wereld, de zogeheten global challenges. In deze Impact Economy draait alles om “Doing good and doing business.” De gemeente Den Haag verhuurt Apollo 14 aan innovatieve en creatieve ondernemers die middels technologische en sociale innovaties bijdragen aan een betere wereld. Hier kun je je krachten bundelen met andere impact makers, door op één toffe en inspirerende plek aan innovaties te werken.

Een knallende opening met impact

Tijdens de drukbezochte opening van Apollo 14 heeft wethouder Karsten Klein het economisch belang onderstreept van de Binckhaven en het daarin gevestigde Apollo 14, waar een bruisende plek is gecreëerd voor impact ondernemingen. Immers, startende en groeiende ondernemingen zijn een geweldige stimulans voor de Haagse economie en daarmee een betere werkgelegenheid. De keuze voor “impact” past Den Haag als een handschoen. Hiermee heeft Den Haag inmiddels een unieke positie vergaard in de wereld.

Nils Beers, directeur van StartupDelta, benadrukte deze unieke positie voor Den Haag. StartupDelta ondersteunt startups en scale-ups op nationaal en internationaal niveau met een uiteenlopend pakket met als doel om groei te stimuleren. In Apollo 14 zal StartupDelta ook werkzaam zijn en ondernemingen ondersteunen met een eigen spreekuur.

Ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) levert een positieve bijdrage in Apollo 14. Katrien Westendorp, Startup officer bij RVO.nl: “Wij bieden een breed pallet voor startups.. RVO.nl helpt startups en scaleups groeien en versnellen door kredieten, subsidies en garantieregelingen aan te bieden, door toegang te bieden tot netwerken en door specifieke evenementen te organiseren.” Het Startup Officers Network is een netwerk van startup specialisten vanuit diverse Nederlandse overheidsdiensten en gemeenten. Ook de RVO.nl heeft een eigen spreekuur binnen Apollo 14.

Happy place for tech nerds

Kars Veling van Q42, de eerste en grootste huurder van Apollo 14, gaf aan waarom Apollo 14 ook voor Q42 de juiste plek is. “Q42 is een ‘happy place for tech nerds’ waar de meeste uiteenlopende tech projecten voor een betere wereld worden ontwikkeld. In Apollo 14 kunnen we bijdragen aan meer verbinding en kruisbestuiving tussen toffe bedrijven en startups in Den Haag. Met een ruime verdubbeling van onze kantoorruimte kunnen we een goede ruimte voor meet-ups en startups bieden.”

Niet alleen kantoorruimte, maar ook een full support startup locatie

Anna Menenti, programma manager van Impact Economy, lichtte toe wat startups allemaal kunnen verwachten in Apollo 14. “Je huurt hier niet alleen een unit voor je bedrijf, je komt ook echt in contact met experts, dienstverleners, investeerders en mede-ondernemers die je verder kunnen helpen. Ondernemers kunnen hier groeien, samenwerken, netwerken en experimenteren.” En dat alles in een creatief-industrieel, innovatieve en experimentele omgeving met rauwe randjes en een dynamische vibe.

Daarnaast zullen een aantal experts, zoals Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Peace Innovation Institute van Stanford University, hier regelmatig spreekuur houden. Daardoor kunnen startups nog makkelijker de weg kunnen vinden naar kapitaal en andere relevante kennis. ImpactCity faciliteert hierin, bijvoorbeeld door belangrijke events te organiseren zoals bijvoorbeeld Impact Startup Fest, het flagship event van ImpactCity.

Ook de Haagse Vernieuwers krijgt een plek in Apollo 14. Met de Haagse Vernieuwers Challenge daagt de gemeente Den Haag elk jaar startups, studenten en creatieve geesten uit om met frisse, baanbrekende ideeën te komen voor grote wereldwijde vraagstukken. Startups kunnen zich vanaf augustus inschrijven.

Meld je aan!

Apollo 14 is gericht op innovatieve en creatieve ondernemers die middels technologische en sociale innovaties bijdragen aan een betere wereld.

Past jouw onderneming in dit profiel? Dan is Apollo 14 de plek voor jou! Stel je vraag of meld je aan via de website van Apollo 14.