Ga naar pagina inhoud

Winnaars Haagse Vernieuwers Challenge 2020

FEBRUARY 16, 2020


Op 21 januari werden de winnaars bekend gemaakt van de zesde editie van de ‘Haagse Vernieuwers Challenge’. Met de jaarlijkse ‘Haagse Vernieuwers Challenge’ daagt de gemeente Den Haag startups, scale-ups en studenten uit om met frisse en innovatieve ideeën te komen om wereldwijde maatschappelijke vraagstukken, zoals beschreven in de UN Sustainable Development Goals (SDG’s), op te lossen. Onder andere op het gebied van water, voedselinnovatie, duurzame energie en humanitaire hulp.

Uit alle aanvragen werden eerder dit jaar negen genomineerden geselecteerd door een professionele selectiecommissie. De genomineerden kregen tijdens de finale, welke onderdeel was de Big Improvement Day, de kans om hun idee te pitchen in aanwezigheid van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de overheid. De winnaars ontvangen een geldbedrag waarmee het innovatieve idee in 2020 verder uitgevoerd wordt in Den Haag.

De winnaars zijn:

Scale-up prijs (€ 25.000): Upinion – Bevordert inclusie en effectiviteit van humanitaire hulp.

Startup prijs (€ 15.000): Circularise – Transparantie en traceerbaarheid voor een circulaire economie.

Studentenprijs (€ 10.000): Stove 2.0 – Duurzaam koken met een betaalbaar en efficiënt gasfornuis.

Publieksprijs (€ 2.500): Okuna – Een ethisch sociaal netwerk voor een betere toekomst.

Als internationale stad van vrede en recht ondersteunt en stimuleert de gemeente Den Haag startups en scale-ups die werken aan innovaties voor een betere wereld.

Suzanne Wisse-Huiskes (jurylid en Executive Director van EUCLID Network):

“De Haagse Vernieuwers Challenge is een concreet voorbeeld van de manier waarop Den haag ambitieuze ondernemers een steun in de rug biedt met toegang tot kapitaal en kennis, zodat zij kunnen werken aan hun innovaties voor een betere wereld.”

Hans Dreijklufft (jurylid en Fund Manager bij UNIIQ):

“Altijd op zoek naar mooie, nieuwe innovatieve bedrijven met Impact is de Haagse Vernieuwers Challenge van ImpactCity niet alleen een hele leuke maar ook hele goede wedstrijd voor een interessante ‘dealflow’.”