Ga naar pagina inhoud

Welzijns-app Quan helpt mensen, teams en organisaties om succesvol te zijn

Welzijns-app Quan helpt mensen, teams en organisaties om succesvol te zijn

Den Haag en de bredere Metropoolregio hebben zich ontwikkeld tot een bruisend centrum voor ambitieuze scale-ups die zich inzetten voor positieve verandering. Dit bloeiende ecosysteem is gestoeld op samenwerking, waardoor ondernemers kunnen netwerken, kennis kunnen delen en gezamenlijk uitdagingen kunnen aangaan. Een goed voorbeeld hiervan was de recente UNConference van YES!Delft in Zoetermeer, gesponsord door Gemeente Den Haag en Gemeente Zoetermeer. Dit evenement bood een waardevol platform voor scale-up founders om inzichten uit te wisselen en elkaar praktische adviezen te geven over ondernemen binnen het dynamische ondernemersnetwerk van Den Haag.

Meten en verbeteren van welzijn

Een van de aanwezige scale-ups was Quan, een innovatieve technologische toepassing voor het welzijn van werknemers. Arosha Brouwer, medeoprichter en CEO van Quan, legt uit wat haar dienst uniek maakt: “Wij zeggen niet alleen dat welzijn belangrijk is, we meten het en sturen er actief op. Ons team heeft een wetenschappelijke methode ontwikkeld om persoonlijk welzijn te meten, interventies aan te bevelen en hun impact te analyseren. Met deze methode zien we dat 80 procent van de teams die met Quan werken verbeteringen merkt bij problemen zoals stress, angst en een slechte werk-privébalans. We hebben ook meerdere gevallen van burn-outpreventie gezien.”

Over haar keuze om Quan in Den Haag op te richten, is Arosha heel open. “Het idee voor Quan is in Den Haag ontstaan en we hebben hier ons bedrijf geregistreerd. Daarnaast heb ik hier mijn gezin gesticht. Mijn partner Joe heeft een groente- en fruitwinkel in Bezuidenhout en onze kinderen gaan hier naar school. Het is een geweldige multiculturele stad met alle ingrediënten om een gezin te stichten en betekenisvol werk te doen.”

Support voor founders en ondernemers

De stad Den Haag ondersteunt ook ondernemers in hun groei. “ImpactCity was de eerste organisatie die ons zichtbaarheid gaf. Dit is erg belangrijk voor founders, omdat waardevolle connecties heel belangrijk zijn bij het opbouwen van een bedrijf. Daarnaast zijn de zakelijke evenementen die de stad organiseert heel waardevol geweest om in contact te komen met belangrijke spelers en toegang te krijgen tot financiering. ImpactFest en de UNConference zijn geweldige evenementen voor founders zoals wij.”

Tijdens de UNConference legde Arosha nieuwe contacten met interessante experts. “Ik wilde mijn netwerk uitbreiden en leren van andere oprichters in deze regio. We deelden waardevolle tips over het verbeteren van go-to-market strategieën, gezonde relaties met investeerders en waar je rekening mee moet houden bij een mogelijke exit. Als je belangrijke beslissingen moet nemen in je bedrijf, is het altijd goed om deze te bespreken met andere oprichters. Zij kunnen je het beste advies geven.”

Een onderneming is meer dan een goed idee

Naast leren van anderen, deelde Arosha ook enkele best practices op basis van haar eigen ervaring met het oprichten en opschalen van haar bedrijf. “Aan oprichters zou ik willen meegeven dat je meer nodig hebt dan alleen een goed idee om een bedrijf op te bouwen. Je moet tijd investeren in het grondig onderzoeken van het probleem dat je wilt oplossen. Om tot product-market fit te komen, moet je eerst problem-solution fit hebben. Wij hebben een jaar besteed aan het doorgronden van ons probleem en op basis daarvan hebben we een heldere visie voor Quan ontwikkeld. Het digitale aspect van Quan stelt ons in staat om een groter bereik te hebben en voortdurend impact te meten en verbeteren.”