Ga naar pagina inhoud

Visual Contracts maakt het rechtssysteem behapbaar voor iedereen

APRIL 22, 2020


Het rechtssysteem toegankelijk maken voor professionals én de hedendaagse burger? Een fikse uitdaging is. Is het niet vanwege alle wetboeken waar lastige teksten instaan, dan zijn het wel de procedures die eveneens op papier vakjargon met zich meebrengen waar menig persoon moeite mee heeft. Maar beeld zegt meer dan duizend worden, en zo is dé oplossing voor dit vraagstuk gevonden en Visual Contracts ontstaan.
Sinds 2017 zet Visual Contracts zich in om de toch veelal ingewikkelde, droge en grijze stof, die bijvoorbeeld werknemers en consumenten voor hun neus krijgen, behapbaar te maken en daarmee kleur te geven. Dit alles onder leiding van oprichter Lieke Beelen, die in 2015 nog de Haagse Vernieuwers wist te winnen.
Hulp aanbieden op alle vlakken

Met Lieke Beelen aan het roer geen gebrek aan drang naar innovatie en creativiteit. Visual Contracts richt zich op bedrijven die er moeite mee hebben om hun werknemers of consumenten, de contractie die zij met elkaar afsluiten goed te laten begrijpen. Hiermee pakt het gelijk een belangrijk probleem aan voor laaggeletterde.

Dat laatste is een mooi streven. Want wanneer alles duidelijk is, wordt vertrouwen vergroot en die positieve impact is precies waar Visual Contracts naartoe werkt. “We focussen ons in eerste instantie op het visueel maken van de arbeidscontracten”, Aldus Lieke Beelen. “Het project, welke we zijn gestart met het schoonmaakbedrijf CSU, is er eentje waar we erg trots op zijn. De schoonmaakbranche bestaat in Nederland alleen al uit tussen de honderd- en vijfentwintigduizend werknemerscontracten, terwijl het de branche is met de laagste alfabetiseringsniveaus van Nederland. Met deze case zijn we onze impactanalyse-gedreven methodiek gestart.”

Samenwerkingen met werkgevers, zoals met schoonmaakbedrijf CSU, zijn uitgebreid. Elke stap in het contract proces wordt onder de loep wordt genomen om uiteindelijk visuele werknemers contracten mogelijk te maken. Visuele contracten ondersteunen werkgevers in goed werkgeverschap en ondersteunen het bouwen van vertrouwen tussen werkgever en werknemer: iedereen wordt beter en sterker van werken met Visual Contract.

Visual Contracts richt haar blik op de toekomstVisual Contracts is dus niet voor één gat gevangen en het bedrijf blijft vooral ook leergierig. Dit was dan ook één van de argumenten om zich in Apollo 14 te vestigen. Lieke Beelen: “We willen in verbinding zijn met andere startups. Het is ImpactCity’s belangrijkste hub dus dat werkt ook goed voor ons. Wat betreft support binnen ImpactCity zijn we opzoek naar ervaringen etc. van andere startups en oprichters. Netwerken is een belangrijk punt, want ik wil graag leren van startups die al bezig zijn met impactanalyse-gedreven methodieken.”

Daarmee wordt de deur opengezet naar verdere professionalisering van het bedrijf. Grootse plannen liggen er zeker op de plank bij Visual Contracts, ook al vergeet Beelen niet dat er eerst intern een goede basis gelegd moet worden. “Op dit moment zijn we druk bezig met het visueel maken van de arbeidscontracten voor CSU. Daarnaast leggen we de laatste hand aan het team die bezig is met het platform én aan onze eerste investeringen voor onze MVP. Verder zitten we midden in het opzetten van een software ontwikkelingsteam, waar we tegelijkertijd plannen maken om alles concreet te krijgen. Op deze manier krijgen we in kaart wanneer we waar willen zijn.”

Wil je meer weten? 

Ga naar www.visualcontracts.eu
Geïnspireerd en wil je je aansluiten bij Visual Contracts? Lieke is op zoek naar co-founders! Hier vind je meer informatie.