Ga naar pagina inhoud

Supporting social entrepreneurship at a local level

Supporting social entrepreneurship at a local level

Overzicht van praktijkvoorbeelden

Sociale ondernemers combineren goed doen met zakendoen om een positieve impact op de maatschappij te creëren. Op die manier lossen ze uitdagingen op een innovatieve manier op, terwijl ze een duurzaam bedrijf runnen.

Overal in Europa (en daarbuiten) wordt beleid ontwikkeld om sociale ondernemers in te zetten bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Lokale en regionale overheden zijn cruciale stakeholders bij het creëren van een gunstig ecosysteem. In het rapport ‘supporting social entrepreneurship at a local level’ staat een overzicht van lokale initiatieven die sociaal ondernemerschap ondersteunen.

Het gaat om initiatieven uit:

  • Aalst (België)
  • Antwerp (België)
  • Efeler District (Turkije)
  • Hannover (Duitsland)
  • The Hague (Nederland)

De initiatieven bestrijken verschillende beleidsterreinen; van juridische kaders, financiering en ondersteunende structuren tot onderwijs en vaardigheden. Dit overzicht is het resultaat van het R.R.E.S.I.-project, een door de EU gefinancierd partnerschap voor de uitwisseling van beste praktijken van lokale benaderingen ter ondersteuning van sociaal ondernemerschap.

Impact City is de leidende partner in dit project. Den Haag was één van de eerste steden in Europa die zich richt op het helpen van impact makers en ondernemers die werken aan innovaties voor een betere wereld.