Ga naar pagina inhoud

ImpactCity helpt startups op weg

Den Haag is dé Nederlandse startup stad

Den Haag is voor startups dé plek om te bouwen aan de toekomst. De stad heeft veel lokaal talent, internationale instanties, kenniscentra en overheden. Het levendige bedrijfsklimaat verbindt startups met tal van internationale instanties. Den Haag faciliteert startups die naast een succesvolle onderneming ook positieve maatschappelijke impact willen creëren.

Denk aan oplossingen voor de bescherming van zeeën en oceanen, betaalbare schone energie. Maar ook een IT-bedrijf 

waarbij servers aangedreven worden door groene stroom. Goed ondernemen, waarbij aandacht blijft bestaan voor vernieuwende oplossingen voor Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

“Onze goedkope, 3D geprinte en zelfrijdende drone kan gebruikt worden voor doeleinden zoals het leveren van medicatie in ontoegankelijke gebieden. Dankzij het winnen van 30.000 euro via de Haagse Vernieuwers kunnen wij verder met de ontwikkeling.”

– Floris Van der Breggen, Hack The Planet

Den Haag als eerste klant

Via het Start-up in Residence Programma wordt een normaliter complex Europees aanbestedingsproces eenvoudiger en toegankelijk voor startups. Hierbij werkt gemeente Den Haag samen met geselecteerde startups aan oplossingen voor stad. Dit programma biedt startups toegang tot eerste klanten in de publieke sector, een ontwikkelingsbudget van €7.500, kantoorruimte, trainingsprogramma’s en een expertnetwerk.

Veel andere ministeries in Den Haag volgen het voorbeeld, waarmee een gecombineerd aankoopvolume van €1 miljard toegankelijk is voor startups. Een enorme mijlpaal.

Met ons netwerk verbinden we je aan de juiste personen en organisaties.

ImpactCity helpt startups op weg

Het opbouwen van een bedrijf is een uitdaging. ImpactCity vindt het belangrijk dat innovatieve startups goed begeleid en ondersteund worden. Denk aan:

. tientallen plekken voor huisvesting met andere innovatieve ondernemingen, hulp bij het aanvragen van subsidies of trainingen;

. het aantrekken van durfkapitaal of de eerste klant zoals de gemeente zelf;

. erstrekken van begeleidend advies in de startup fase;

. zakelijke kansen creëren;

. bieden van fysieke ruimte voor experiment;

. organiseren van festivals voor impact startups. Met ons netwerk verbinden we je aan de juiste personen en organisaties.

Den Haag is de bakermat van de startups van nu, die de succesvolle bedrijven van morgen zijn.

Begin je onderneming in Den Haag

Wil je een eigen onderneming starten? Dan krijg je te maken met uiteenlopende onderwerpen. Van financiering tot businessplan. Gelukkig biedt de stad Den Haag veel mogelijkheden om een onderneming succesvol op te zetten. Belangrijke stappen in de aanloop zijn:

. kiezen van de juiste rechtsvorm voor je onderneming;

. kiezen en registeren van een sterke bedrijfsnaam;

. uitvoeren van marktonderzoek;

. het opzetten van een ondernemingsplan.

Wil je geen stappen overslaan? Bekijk dan de 10 stappen voor een startup op de website van het Ondernemersplein. Kom je er niet uit? Stel je vraag aan ons, wij zorgen voor de juiste contacten en geven antwoorden op vragen. Zo krijgt je startup de start die het verdient in Den Haag.

Werk samen met ImpactCity

Ondernemers die zaken willen doen én duurzame vooruitgang in de wereld nastreven, verdienen alle aandacht. Een goed verdienmodel met maatschappelijke inslag moet alle kansen krijgen. Zo blijft het ondernemingsklimaat in Den Haag dynamisch en vitaal. Wil je een keer in gesprek met een adviseur over ondernemen in Den Haag? Wij helpen met het beantwoorden van je vragen.

Den Haag is een springplank naar Europa en de rest van de wereld.

Overzicht van nuttige informatie voor ondernemers

Begin met een sterke startup-start in Den Haag. We hebben hiervoor een overzicht met verwijzingen naar belangrijke informatie.

Ondernemersportaal – Gratis advies voor ondernemers

Alle ondernemers in Den Haag kunnen gratis gebruikmaken van het Ondernemersportaal van de gemeente Den Haag. Hier vind je advies voor ondernemers over regelgeving, vergunningen en procedures.

Ondernemersplein – Informatie voor starters

Wil je meer informatie over het beginnen van een bedrijf? Op het Ondernemerspleinvind je informatie voor startups. Bijvoorbeeld over duurzaam ondernemen, marketing en belastingen. Veel wat met ondernemen te maken heeft, komt aan de orde.

Businessclubs, ondernemers- en winkeliersverenigingen – Het juiste netwerk

Als ondernemer in Den Haag sta je er niet helemaal alleen voor. Het juiste netwerk maakt een wereld van verschil. Bekijk hier een handig overzicht van businessclubs, ondernemers- en winkeliersverenigingen.

Internationaal ondernemen

Den Haag is een springplank naar Europa en de rest van de wereld. Internationaal zakendoen biedt mkb-ondernemers uit Den Haag dan ook grote kansen, maar vraagt een goede voorbereiding. Kennis van belangrijke ontwikkelingen, cultuur en taal is onmisbaar om uw afzetmarkt te vergroten, net als een goed netwerk. De gemeente biedt ondernemers hierbij extra ondersteuning zodat Haagse internationale ambities een succes kunnen worden. www.denhaag.nl/internationaalondernemen

Overige diensten