Ga naar pagina inhoud

Maak kennis met de jury van de Haagse Vernieuwers Challenge 2021

8 MAART 2021
Vorige week sloot de inschrijving van de Haagse Vernieuwers challenge 2021. Maar liefst 62 pre-startups en startups dienden hun innovatieve idee in voor dé Haagse impact challenge van het jaar. ImpactCity vroeg 6 professionals uit haar ecosysteem om de inzendingen te beoordelen en de 8 beste plannen te selecteren voor 16 maart. In dit bericht stellen we de juryleden aan je voor. 

Ieder jaar stelt ImpactCity twee jury’s samen voor de Haagse Vernieuwers Challenge: een jury die alle inschrijvingen beoordeeld en een tweede jury die aanschuift tijdens de finale. De eerste jury kiest uit alle 62 inzendingen, 4 finalisten in beide categorieën (pre-startups en startups). Deze groep gaat een traject in van 10 weken om aan de slag te gaan met hun ideeën. Met behulp van trainingen worden ze uitgedaagd om uiteindelijk hun idee en business plan te pitchen tijdens de finale. Aan de hand van de volgende criteria evalueert de jury de inschrijvingen:

  • Is het een oplossing voor een internationaal maatschappelijk vraagstuk
  • Heeft het een uitgewerkt en rendabel verdienmodel
  • Hoe innovatief is het idee, product of dienst
  • Wat is de haalbaarheid en schaalbaarheid
  • Welke waarde levert dit idee, product of dienst op voor Den Haag als ImpactCity

De jury bestaat dit jaar uit 6 professionals werkend in het Haagse impact ecosysteem. Allemaal hebben ze affiniteit met duurzame innovatie en werken ze veel met impact ondernemers uit Den Haag. We stellen ze hieronder aan je voor:

Patricia van Someren (Rabobank Den Haag)

Patricia van Someren is Accountmanager MKB en start- en scale- up banker bij Rabobank regio Den Haag. Vanuit hun missie “Growing a better world together”, ondersteunen zij innovatieve ondernemers die focus hebben op het oplossen van maatschappelijke en mondiale uitdagingen. Dit doen zij onder andere door het delen van kennis, het openstellen van netwerken en door het bieden van financiële oplossingen. Patricia: “Rabobank regio Den Haag is trotse partner van ImpactCity en kijkt uit om de inzendingen te beoordelen”.

Inge Helder (Gemeente Den Haag)

Inge Helder is adviseur duurzaam ondernemen bij de gemeente Den Haag. In die rol helpt zij bedrijven bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Denk hierbij aan energie besparen, verantwoord inkopen, emissievrije stadsdistributie en de overstap naar een circulair verdienmodel. Inge: “Ik merk dagelijks dat ondernemers wel willen verduurzamen, maar door de bomen het bos niet meer zien. Daarom breng ik hen in contact met lokale koplopers die al stappen hebben gezet. Samen het wiel uitvinden is nu eenmaal makkelijker dan alleen”.

Irene Samwel (ImpactCity)

Als accountmanager bij ImpactCity spreekt Irene Samwel veel impact ondernemers en probeert hen zo goed mogelijk verder te helpen. Dit doet ze onder andere door ze te koppelen aan relevante partijen uit het ecosysteem. “Mijn hart gaat sneller kloppen van ondernemerschap en impact, doing good and doing business! Daarnaast houd ik me bezig met het versterken van ons ecosysteem door relevante en belangrijke partners aan het ImpactCity ecosysteem te verbinden”, aldus Irene

Nina de Korte (Haagse Hogeschool/ Aurum Europe)

Nina de Korte is actief in de startup- en energie techwereld. Ze is marketeer bij Aurum Europe, een bedrijf dat energieverbruiksmanagers maakt. Daarnaast is ze docent Social Entrepreneurship & Innovation aan de Haagse Hogeschool. In dat vak moeten studenten hun eigen impact startup neerzetten. Ook co-host Nina de Steward-Ownership Podcast, waarin ondernemers vertellen hoe ze de eigendoms- en aandeelhoudersstructuur van hun bedrijf op een vernieuwende manier inrichten. Nina: ”Toen ik als jonge surfer zag hoe wegwerp plastic het Scheveningse strand ruïneerde, besloot ik mijn carrière te wijden aan future-proof  zakendoen”.

Arthur van de Graaf (Starters Station)

Arthur van de Graaf is pompbediende bij Starters Station. Met Starters Station begeleidt hij starters die op een ondernemende manier doen wat er voor hen toe doet.  Arthur: “Door ervoor te zorgen dat starters werken aan wat er echt nodig is voor de volgende stap in de ondernemende journey, wordt een bijdrage geleverd aan het succes van de onderneming en blijven de starters in control”. Starters Station werkt met starters van student tot senior, 80% is vrouw en alle starters werken aan minimaal één SDG. Met een vestiging in Den Haag levert Arthur graag een bijdrage aan de Haagse Vernieuwers Challenge.

Olivier van der Lande (4impact)

Olivier van der Lande werkt als Associate voor 4impact, het investeringsfonds uit Den Haag dat investeert in tech startups die een positieve bijdrage leveren aan de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Als Associate bestaan Olivier’s werkzaamheden uit het vinden van de beste impact bedrijven om in te investeren, het ondersteunen van de startups waarin is geïnvesteerd en het werken aan deals. Net als zijn collega’s Pauline Wink en Ali Najafbagy is Olivier te vinden in de impact startup locatie van Den Haag: Apollo 14.

Bekendmaking

Op 16 maart maakt de 6-tallige jury de finalisten bekend. Na de bekendmaking start een traject van 10 weken voor de deelnemers waarin ze aan de slag te gaan met hun ideeën. Met behulp van trainingen worden ze uitgedaagd om uiteindelijk hun idee en business plan te pitchen.

Er zijn 3 prijzen voor de uiteindelijke winnaars:

  • • Publieksprijs € 5.000
  • • Pre-startup prijs € 10.000
  • • Startup prijs € 25.000
Interested to stay up to date?

Klik hier voor meer informatie over de Haagse Vernieuwers Challenge en volg ons komende periode via onze social media kanalen. Voor vragen over de challenge kun je mailen naar steven.dekruijf@denhaag.nl.