Ga naar pagina inhoud

ImpactFest 2021 uitverkocht

5 November, 2021

Behoefte aan innovatief en duurzaam ondernemerschap onderschreven tijdens uitverkocht ImpactFest

Wat een energie tijdens de 6e, uitverkochte, editie van ImpactFest! Meer dan 1400 impact makers van over de hele wereld kwamen gisteren, verspreid over de dag, naar de Fokker Terminal in Den Haag. Na een succesvolle online editie vorig jaar, was het dit jaar weer mogelijk om Europa’s grootste impact meetup fysiek te organiseren. Ondernemers, investeerders, corporates, NGO’s en beleidsmakers; allen kwamen samen innovaties voor een duurzame toekomst te versnellen.
ImpactFest 2021

Donderdagmiddag startte ImpactFest officieel met een plenaire opening, waarna men kon deelnemen aan één van de zestien verschillende ‘Meetups’ (deep dive kennissessie), georganiseerd door de 40 ImpactFest partners. Een andere optie was om aan één van de tientallen ‘Roundabout’ sessies deel te nemen. Hier gingen deelnemers in kleine groepen met een ontwerp expert aan de slag met vraagstukken rondom de hoofdthema’s van ImpactFest, maar ook met ondernemersvraagstukken als financiering, marketing en het aantrekken van talent. 

Maar hier hield het niet op: gedurende de dag vonden diverse talkshows plaats met (inter)nationale gasten zoals Roberta Bosurgi, CEO van EVPA en Gerry Higgins, oprichten en Managing Director van Social Enterprise World Forum; kon je producten van startups testen bij het test lab van InnoFest én konden ondernemers op zoek naar investeringen terecht bij de ‘reversed pitching’ met zes (inter)nationale investeerders. 

“Wat was het weer mooi om deze groep innovatieve ondernemers bij elkaar te zien. Samen werken we aan hetzelfde doel: een duurzame economie. Ik kijk jaarlijks ernaar uit om deze impact makers uit onze stad in gesprek te zien met het talent van morgen. En ook de partners, investeerders en (Europese) beleidsmakers die zich inzetten voor de wereldwijde uitdagingen waar we voor staan.”

Saskia Bruines, wethouder Economie, Gemeente Den Haag
Get in The Ring Impact Competitie

Het hoogtepunt van ImpactFest was zonder twijfel de Europese finale van de Get in The Ring Impact Competitie. De competitie, opgezet door Unknown Group en ImpactCity, zag over het afgelopen jaar zes nationale finales in de zes leidende impact ecosystemen van Europa – Berlijn, Lissabon, Geneve, Oslo en Kopenhagen. Uit 322 aanmeldingen werden 20 startups geselecteerd om naar Den Haag te komen.

Voorafgaande aan de finale vond er op woensdag al een ‘dealmaking day’ plaats met internationale partijen en tijdens ImpactFest gingen de ondernemers in gesprek met Constantijn van Oranje, special envoy van Techleap. 

De jury koos, na een strenge selectie op woensdag, vier startups die het tegen elkaar mochten opnemen tijdens de grote finale. De vier finalisten Alvar World, Bioo, reNature en Wasser 3.0, namen het in een afgeladen en gespannen Fokker Terminal tegen elkaar op in de boxring. 

Uiteindelijk kwamen ReNature en Alvar World als winnaars uit de strijd van de eerste Get in the Ring – Impact Competitie, én beide zijn nu in gesprek met verschillende investeerders. Hiermee heeft de competitie niet alleen bewezen in staat te zijn om échte innovatie te scouten, maar deze startups ook van waarde te zijn door concrete dealmaking kansen te creëren.

Doing good and doing business

Doing good and doing business is het motto en de kern van ImpactCity, het Haagse initiatief waar ImpactFest het jaarlijkse flagship evenement van is en deelnemers gisteren geïnspireerd en gemotiveerd naar huis zag gaan.

Een paar hoogtepunten:

Wereldwijde leverancier van gegevens en informatie over startups en technische ecosystemen, Dealroom.co, lanceerde het Global Impact Ecosystem rapport. Dit rapport is een initiatief van ImpactCity, Tech Nation en de Danske Bank.

Haags impact investeringsfonds 4impact (gevestigd op impact hub Apollo 14) kondigde aan de volgende investeringsronde voor de Haagse impact startup Circularise te gaan leiden.

The Hague Humanity Hub kondigde, na een zeer succesvolle Just Peace Month, aan dat het Just Peace platform zal worden gecontinueerd, ​​om te laten zien hoe Den Haag iedere dag werkt aan vrede en recht. Het platform zal fungeren als een digitale hub voor programmering in de stad rondom vrede en recht en dit zo toegankelijk maken voor inwoners, ondernemers en organisaties. 

ImpactFest zal In 2022 plaatsvinden op 15 november. Voor de volgende editie zullen de handen ineen worden geslagen met de GIIN (Global impact investor network), om internationale impact investeerders en impact ondernemers met hoog potentieel te verbinden.