Ga naar pagina inhoud

Het impact ecosysteem landschap van Den Haag 2023

Augustus 2023
ImpactCity presenteert met trots een gloednieuwe versie van het landschap van impact ondernemers uit Den Haag, samengesteld met behulp van de Dealroom Impact & Innovation database.

Den Haag is dé stad voor ondernemers die willen bouwen aan een betere wereld. Als ImpactCity biedt Den Haag een breed scala aan mogelijkheden en diensten voor ondernemers en andere impactmakers met innovatieve oplossingen. Het lokale en tegelijkertijd unieke internationale netwerk van Den Haag verbindt NGO’s, onderzoekscentra, kennisinstellingen, gevestigde bedrijven, overheden en vele jonge en creatieve ondernemers die een verschil willen maken, wat resulteert in een levendig en toonaangevend impact ecosysteem.

In Den Haag is er een groeiend aantal impact ondernemers die ‘doing good & doing business’ combineren. Het Landschap van Haagse impactondernemers maakt hen zichtbaar. Het is afgeleid van de Dealroom Impact & Innovation database.

ImpactCity creëerde de Dealroom Impact & Innovation database in 2020 samen met Dealroom, Danske Bank en Tech Nation. In de database wordt informatie verzamelt over bijna 15.000 “impact startups”, gedefinieerd als bedrijven die zich richten op een of meer Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN in de kern van hun activiteiten en de potentie hebben om op te schalen. De database maakt impact startups en scale-ups zichtbaar voor impact investeerders, bedrijven en kennisinstellingen.

ImpactCity en Dealroom hebben de impact database opgericht om de ontwikkeling van het wereldwijde impact ecosysteem te monitoren en hebben onlangs hun samenwerking verlengd.

“Wij vinden het belangrijk om de ontwikkeling van ons impact-ecosysteem te meten. Met de juiste impact data wordt het eenvoudiger om onze voortgang op weg naar het behalven an de SDG’s te meten. Bovendien het laat ons zien waar we onze inspanningen moeten richten en waar er kansen zijn om te groeien. Daarom waarderen we de samenwerking met Dealroom enorm.”

Coos Santing, programmamanager ImpactCity

“ImpactCity Den Haag is een van de koplopers in het opzetten van een impact ecosysteem. Ze hebben het voortouw genomen bij het opzetten van de impact startup database, die nu bijna 15.000 impact startups bevat. De verlenging van ons partnerschap geeft ons de mogelijkheid om de database verder te ontwikkelen.”

Yoram Wijngaarde, founder Dealroom

Wil je meer weten over de bedrijven in het landschap? Bekijk de volledige lijst hier.

Ontbreekt jouw bedrijf in dit landschap? Maak dan nu je bedrijfsprofiel aan op Dealroom en selecteer de belangrijkste SDG waar je aan werkt, zodat je in de volgende release kunt worden opgenomen.