Ga naar pagina inhoud

Open Energie Dag

21 september 09:00 - 18:00 | Energie

Ontdek de wereld achter het stopcontact en de thermostaat. Waar komen elektriciteit en warmte eigenlijk vandaan? En hoe zorgen we ervoor dat die energie steeds schoner wordt? En dat we minder afhankelijk worden van het buitenland? Tijdens de Open Energiedag kan iedereen een kijkje nemen bij duurzame energieprojecten. Er zijn nu ruim 50 locaties verspreid door Nederland hiervoor aangemeld.

Kom jij kijken naar een zonne- of windpark bij jou in de buurt? Ontmoet de mensen achter een biomassacentrale; voel de warmte van bodemenergie. De tientallen locaties die de deuren openen zijn te vinden op www.openenergiedag.nl.

Bedrijven of organisaties die hun zonne- of windpark, duurzaam warmteproject of ander duurzaam energieproject aan burgers willen laten zien, kunnen zich nog aanmelden.

De Open Energiedag is onderdeel van de campagne ‘Daar krijg je energie van’, een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), Energie Samen, Holland Solar, NWEA, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland.

De Open Energiedag is op 17 september 2024.

Den Haag, Zuid-Holland

21 september 09:00 - 18:00

Energie