Ga naar pagina inhoud

Den Haag ontvangt ’s werelds belangrijkste impact ondernemers voor jaarbijeenkomst

29 april 2022

Op 28 en 29 april verwelkomen ImpactCity Den Haag en de Draper Richards Kaplan Foundation (DRK) 45 ondernemers die samen met hun organisaties het leven van miljoenen mensen in Europa, Afrika en Azië helpen verbeteren. Zij zijn in Den Haag te gast voor de eerste Global Impact Convening.

“Den Haag bouwt met ImpactCity aan een optimale omgeving voor ondernemers die werken aan een betere wereld”, zegt Saskia Bruines, wethouder economie in Den Haag. “De DRK Foundation is wereldwijd een van de bekendste financiers van ondernemingen die werken aan maatschappelijke en internationale uitdagingen. Wij zijn heel blij dat zij onze stad heeft gekozen als locatie om haar internationale ondernemers en partners voor het eerst samen te brengen. Het sluit heel goed aan bij onze missie om te bouwen aan een plek waar deze ondernemers zich thuis voelen.

Draper Richards Kaplan (DRK)

De Draper Richards Kaplan foundation steunt zowel ondernemers met winstoogmerk als non-profit . De Stichting zet al hun middelen in, inclusief hun netwerk, ten gunste van de organisatie En versterken ondernemers in hun organisatiestructuur en ontwikkelen met hen een groeistrategie. In samenwerking met de Rabobank en ImpactCity opende DRK in oktober 2020 hun  Europese hoofdkantoor in Den Haag. Het profiel van de stad, de maatschappelijke relevantie en het netwerk van bedrijven  waren de doorslaggevende redenen om hier te vestigen Lisa Jordan, directeur van DRK in Den Haag: “Nu het gevoel van onveiligheid in Europa toeneemt, zal de DRK-bijeenkomst zich richten op het tonen van nog meer moed om ook de meest kwetsbare in de samenleving te helpen. 

Hoofdkantoor in Den Haag

DRK’s portfolio omvat een aantal van de meest invloedrijke sociale organisaties in de wereld. Deze organisaties raken meer dan 220 miljoen levens en geven kwetsbare bevolkingsgroepen toegang tot gezondheidzorg, onderwijs, veilig voedsel en water, werkgelegenheid en andere basisbehoeften. De Global Impact Convening is de eerste bijeenkomst waarbij DRK de verschillende organisaties in Europa bijeenbrengt sinds de opening van het hoofdkantoor van DRK in Den Haag in 2020. De ondernemers die deelnemen aan het DRK-evenement krijgen een rondleiding krijgen door Den Haag en brengen uiteraard een bezoek aan de verschillende plekken in de stad waar deze maatschappelijke ondernemers gevestigd zijn, onder de vlag van Impact City. Naast 47 ondernemers uit DRK’s portfolio en DRK’s leiderschapsteam, zijn ook a.s. de burgemeester van Freetown, Sierra Leone, Yvonne Aki-Sawyerr en Larry Kramer, de voorzitter van de William and Flora Hewlett Foundation aanwezig. 

Timing van deze bijeenkomst belangrijker dan ooit

Onze internationale organisaties pakken de wereldwijde uitdagingen op veel verschillende manieren aan en hebben invloed op meer dan 125 miljoen levens”, zegt Jim Bildner, CEO van de DRK Foundation. “Het is een ongelooflijke groep leiders die onvermoeibaar werkt in dienst van anderen. We zijn er trots op om samen te werken met de gemeente Den Haag en ImpactCity om deze leiders samen te brengen en te helpen hun capaciteit te vergroten voor een nog grotere impact.”

ImpactCity

Den Haag is de stad voor ondernemers die willen bouwen aan een betere wereld. De stad stimuleert “doing good & doing business” op allerlei manieren, zoals hulp bij huisvesting, zichtbaarheid, financiering, netwerk, goede infrastructuur en bedrijfsadvies. Het lokaal gewortelde, maar toch sterke internationale netwerk van Den Haag verbindt NGO’s, kennisinstellingen, gevestigde bedrijven, overheden en vele innovatieve ondernemers die werken aan het oplossen van wereldwijde uitdagingen.