Ga naar pagina inhoud
The Hague Squared

Den Haag lanceert digitale accelerator voor lokale ondernemers

21 april 2022
ImpactCity Den Haag lost samen met The Hague Tech en Startupbootcamp het startschot voor de lancering van The Hague Squared: een digitaal acceleratieprogramma dat Haagse ondernemers ondersteunt bij het versnellen van hun bedrijfsgroei.

Ondernemers in Den Haag kunnen vanaf vandaag op nieuwe wijze hun groei versnellen. De digitale accelerator van Startupbootcamp, Accelerator Squared, biedt in samenwerking met ImpactCity Den Haag en The Hague Tech een digitaal leerplatform voor de startup and scale-up community in Den Haag: The Hague Squared. Dit maakt onderdeel uit van een langetermijn programma om lokale ondernemers te ondersteunen met de beste innovatietools beschikbaar.

Den Haag Squared

The Hague Squared helpt ondernemers, van de start tot opschalen en eindigen in een exit. Het programma is online beschikbaar op mobiel en desktop en Haagse ondernemers kunnen zich vanaf vandaag op elk moment aanmelden. De accelerator bevat alle kennis die Startupbootcamp in de afgelopen jaren vergaard heeft door het begeleiden en  investeren in de groei van meer dan duizend startups en scale-ups. 

One Single Hub

Den Haag sluit zich aan bij Amsterdam, Almere, Friesland, Limburg en Nijmegen waar Startupbootcamp al Accelerator Squared heeft gelanceerd als onderdeel van het One Single Hub (OSH) initiatief. OSH streeft ernaar het Nederlandse startup- en scale-up ecosysteem te versterken door de nationale uitbreiding van succesvolle regionale programma’s te ondersteunen. Accelerator Squared lanceerde Amsterdam Squared in 2020 en was geselecteerd voor de OSH subsidie in februari 2021.  

Mercedes de Miranda, Director of Business Development bij Startupbootcamp, is verheugd over de samenwerking: “Het is spannend om nauw samen te werken met ImpactCity Den Haag om deze digitale versneller te lanceren. De OSH-subsidie heeft het mogelijk gemaakt om samen met onze partners regionale ambities te ondersteunen, te intensiveren en tegelijkertijd kansen te creëren om nationaal en intern verbinding te maken. Hoe meer regio’s en steden meedoen, hoe meer waarde we creëren en hoe meer voordelen ondernemers ontvangen!”

Coos Santing, Program Manager ImpactCity: ‘’Na de start van de ImpactCity Accelerator, waarvoor veel animo was onder lokale en internationale impact ondernemers, zijn we heel enthousiast dat we een groot deel van het programma toegankelijk kunnen maken voor een groter publiek. Vanaf vandaag hebben alle impact en tech startups in Den Haag toegang tot alle content. Zo kunnen ze op hun eigen tempo aan hun bedrijf bouwen en in contact komen met andere ondernemers en coaches en waardevolle inzichten verkrijgen. Het digitale karakter maakt het een open en inclusief platform en een goede toevoeging aan de startup community in Den Haag.” 

Olga Wielders, founder van The Hague Tech: “De lancering van The Hague Squared is een mooie kans voor de bedrijven in onze community om hun innovaties en organisaties te laten groeien. Een ondersteuning om de community haar kennis en netwerk  uit te breiden en te inspireren op duurzame, circulaire en ethisch verantwoorde innovaties. Ik ben trots dat wij, The Hague Tech naast YES!Delft, World Startup en PLNT nu ook de kennis en het netwerk van Startupbootcamp kunnen aanbieden in Den Haag. Een geweldige aanvulling op ons ecosysteem en van grote waarde voor zowel onze fysieke co-working spaces als voor de innovatie en acceleratie programma’s zoals Hackathon for Good, GovTech Hub, Waterstof Vliegen en “Disruptive Technology for Accessibility”. Een breder bereik en dus een grotere impact op onze maatschappij!”

Ja, ik wil direct toegang tot de digitale accelerator
Over de partners

The Hague Tech is een innovatie ecosysteem voor digitale technologie met twee fysieke hubs: een in The Central Innovation District en een in Smart Manufacturing in Ypenburg Den Haag. The Hague Tech bouwt communities om innovatie te versnellen en grote uitdagingen op te lossen. Het ecosysteem wordt uitgedragen in o.a. co-working, meeting en evenementenlocaties samen met vele andere faciliteiten waar innovatie wordt gedragen op verschillende manieren. Met partners als YES!Delft, World Startup, Digicampus, PLNT The Hague biedt The Hague Tech vele programma’s aan als Govech Hub, Hackathon for Good en waterstof vliegen.

Accelerator Squared ontstond als interne startup binnen Startupbootcamp in de afgelopen tweeënhalf jaar. Het initiatief ging van start toen de co-founder en CEO van Startupbootcamp, Patrick de Zeeuw, een kleine groep teamleden, aangestuurd door Kauan Von Novack, die het digitaliteringsproces leidde, vroeg om een digitaal platform te ontwikkelen om de reguliere accelerators, die slechts 10 startups per cohort toelaten tot het programma te ondersteunen en mogelijk te ‘disrupten’. 

Startupbootcamp is wereldleider in de sectorgerichte acceleratieprogramma voor startups en scale-ups. De programma’s lopen in Amsterdam, Milaan, Melbourne, New York, Dubai, Kaapstad, Osaka, en vele andere locaties. De focus ligt op sectoren als FinTech, CommerceTech, FoodTech, EnergyTech, FashionTech, MediaTech en programma’s specifiek gericht op duurzaamheid en impact. Het acceleratieprogramma voorziet startups en scale-ups van toegang tot een internationaal netwerk met de meest relevante industriespecifieke mentoren, klanten en investeerders. 

Live demonstratie The Hague Squared
31 mei 2022 – Den Haag Onderneemt! @ De Fokker Terminal

Tijdens het evenement “Den Haag Onderneemt!” lanceren we het platform met een presentatie en een live demonstratie op de netwerkmarkt.

Wil je erbij zijn? Aanmelden kan via de website van Den Haag Onderneemt!.

The Hague Squared

"*" geeft vereiste velden aan

Name*
Yes, I want to join: