Ga naar pagina inhoud

Grootste impact campus van Europa een stap dichterbij met opening Titaan

8 september 2023

De grootste impact campus van Europa in Binckhaven een stap dichterbij met opening Titaan

Op 7 september is Titaan officieel geopend door Rinke Zonneveld (CEO Invest NL), Elisabeth Minnemann (Voorzitter College van Bestuur Haagse Hogeschool) en Edward de Jager (Voorzitter Unknown Group) in bijzijn van 1000 genodigden uit binnen- en buitenland. Titaan, de voormalig tabak opslag van de Haagse Caballerofabriek, is door Gemeente Den Haag en Unknown Group getransformeerd tot een 13.000 m2 innovatiehub. De ambitie om van de Binckhaven de grootste impact campus van Europa te maken is hiermee een stap dichterbij gekomen.

Titaan is een fysieke ontmoetingsplaats en clubhuis voor impact gedreven ondernemers die met hun innovatieve oplossingen de wereld een stukje beter maken. Titaan biedt ruim 60 kantoorruimtes voor snelgroeiende bedrijven met 8 tot 150 medewerkers die momenteel in de regio geen ruimte voor hun doorgroei vinden. Het gebouw is bij de opening al voor meer dan de helft gevuld met impactbedrijven. Een voorbeeld is Hygro, een van de eerste huurders in de Titaan. Hygro is een energiebedrijf gespecialiseerd in waterstofsystemen. Het bedrijf begon eerst met 2 medewerkers en groeide vanuit startup hub Apollo 14 in de Binckhaven naar 17 medewerkers. De stap naar Titaan stelt hen in staat verder te groeien. Naast kantoren biedt Titaan ook plek voor ruim 200 bedrijven om hun innovatieve oplossingen te testen. Zo zal Hygro in Titaan de mogelijkheden voor een zelfvoorzienend energiesysteem testen door waterstof te produceren met de energie van 1.000 zonnepanelen op het dak van Titaan.

De kelder van Titaan biedt ruimte voor maakbedrijven. Een voorbeeld is Skelex. Dit bedrijf maakt lichtgewicht mechanische exoskeletten voor mensen die veel boven hun macht werken zoals schilders en stucadoors. Door het vestigen in Titaan combineert Skelex hun kantoor en een plek voor hun assemblage op één locatie. Een ander voorbeeld is het bedrijf KiCo, dat in Titaan een 1000 m2 gedeelde keuken gaat ontwikkelen om ondernemers met voedsel innovaties de mogelijkheid te geven hun nieuwe producten te ontwikkelen, testen en demonstreren.

Titaan; een broedplaats voor talent en impact bedrijven

Titaan is een broedplaats voor de ontwikkeling van talent in de regio. Unknown Group opent haar tweede locatie van de Unknown University of Applied Sciences in Titaan. Deze Hogeschool huisvest ruim 150 studenten die tijdens hun studie een bedrijf starten én een bachelordiploma behalen. Ook opent het Amsterdamse Equals haar tweede locatie in Den Haag. Equals Academy schoolt vrouwen om naar een technische opleiding bij gerenommeerde bedrijven en bevordert daarmee de instroom van vrouwen in technische beroepen. De Haagse Hogeschool gaat een innovatief onderwijsconcept laten plaatsvinden in Titaan. Deze onderwijsvorm is praktijkgericht en in samenwerking met het bedrijfsleven van Titaan. De innovatiehub biedt daarmee een omgeving waar talent en bedrijfsleven samenkomen.

Verdere ontwikkeling Binckhaven

Unknown Group is in 2008 gestart op de Binckhorstlaan, op nog geen 500 meter van hun nieuwe locatie Titaan. Het is een bedrijf met Haagse roots, liefde voor de stad en focus op impact. Als trotse partner van ImpactCity en, sinds 2018, mede-organisator van ImpactFest is Unknown Group een duurzame partner voor de gemeente in het ontwikkelen van het Haagse innovatie ecosysteem. Met de opening van Titaan zet Unknown Group een stap richting haar droom om samen met partners de Binckhaven te transformeren in de grootste impact campus van Europa. Een plek met aantrekkingskracht op binnen- en buitenland waar op grote schaal aan oplossingen wordt gewerkt voor de uitdagingen van deze tijd.

“We zijn ontzettend trots om met Titaan terug te keren in de Binckhaven. Dit is de plek waar Unknown Group ooit is begonnen met als doel om ondernemers te ondersteunen met hun oplossingen voor een betere wereld. Dit doen we door impactvolle ondernemers te versterken met de juiste omgeving, opleidingen, financiering en samenwerkingen met het bestaande bedrijfsleven. In Titaan hebben we daarvoor de perfecte plek gevonden.” 

Edward de Jager, voorzitter van Unknown Group
Meer weten?

Titaan is een clubhuis voor ondernemers om te werken, contacten te leggen en hun oplossingen te testen. Kantoren, evenementen, labs, programma’s en ondersteuning van de community om de toekomst mooier te maken.