Wij geloven dat economisch succes en sociale impact hand in hand gaan

Wij zijn ImpactCity

Den Haag is de stad voor ondernemers die willen bouwen aan een betere wereld. Den Haag biedt als ImpactCity een breed scala aan kansen en diensten aan ondernemers en andere impact makers met innovatieve oplossingen.

Wij geloven dat economisch succes hand in hand gaat met oplossingen voor een betere wereld. We noemen dit “doing good & doing business” en ondersteunen dit op allerlei manieren met praktische hulp: we openen deuren naar investeerders, bieden toegang tot een uitgebreid zakelijk netwerk en zorgen voor een goede infrastructuur. Maar daar houdt het niet op: ook inspirerende bedrijfslocaties en startup hubs, internationale handelsmissies en wedstrijden, hulp bij vestiging en financieringsmogelijkheden worden geboden.

Alle essentiële elementen om impact makers te helpen met het bereiken van hun missie, en innovatieve ondernemers succesvol te laten starten om vervolgens hun bedrijf en impact op te kunnen schalen.

Het lokale en tegelijkertijd unieke internationale netwerk van Den Haag verbindt NGO’s, onderzoekscentra, kennisinstituten, gevestigde bedrijven, overheden en vele jonge en creatieve ondernemers die het verschil willen maken. Dit resulteert in een levendig en toonaangevend impact ecosysteem.

Om mondiale uitdagingen effectief aan te pakken, worden publieke en private partnerschappen aangegaan rond thema’s als veiligheid, humanitaire innovatie, duurzaamheid, hernieuwbare energie en voedsel. De uitdagingen zoals beschreven in de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, zijn de uitdagingen die we moeten aangaan om een ​​betere toekomst te creëren.


ImpactCity richt zich op het helpen van impact makers en startende en groeiende ondernemers met de volgende 6 pijlers:

1.

 

Het onbekende bekend maken

2.

 

Toegang tot het relevante netwerk

3.

 

Toegang tot kapitaal

4.

 

Een infrastructuur die groei bevordert

5.

 

Toegang tot nieuw talent

6.

 

Experimenten faciliteren

Internationale stad van vrede en recht

Den Haag is wereldwijd de internationale stad van vrede en recht met boegbeelden als het Vredespaleis, Internationaal Gerechtshof, Europol en het internationaal Strafhof. Meer dan 30.000 mensen werken hier aan hetzelfde doel: een eerlijke en vredige wereld. De opening van het Vredespaleis in 1913 was één van de mijlpalen binnen de geschiedenis van Den Haag als stad van vrede en recht. In Den Haag vind je meer dan 200 internationale organisaties en kennisinstituten.

Den Haag is het punt geworden waar netwerken en expertises samenkomen. Het stimuleren van innovatie op dit gebied zorgt ervoor dat deze reputatie ook in de toekomst zichtbaar blijft. Het lokale en tegelijkertijd unieke internationale netwerk van Den Haag verbindt ngo’s, onderzoekscentra, kennisinstituten, bedrijven, overheden en veel jonge en creatieve ondernemers die een verschil willen maken.