Ga naar pagina inhoud

WO=MEN Dutch Gender Platform – Werk Maken van Politieke Participatie

29 september 09:30 - 13:00 | Humanitair | Netwerk

Verandering begint met actie. In navolging van het thema van SDG Action Week 2023 – Act Together Now – gaat het Gender Meer Partijen Initiatief (Gender MPI) graag met jullie in debat over politiek leiderschap van vrouwen en meiden in al hun diversiteit, om te bespreken wat de politiek en wij hiervoor kunnen doen! Met een schuin oog op de nieuwe Tweede Kamerverkiezingen. Want woensdag 22 november komt snel dichterbij. 

Het evenement wordt geco-host door Tweede Kamerleden Songül Mutluer (PvdA) en Derk Boswijk (CDA), met de moderatie in handen van Laila Ait Baali, directeur WO=MEN Dutch Gender Platform. Tijdens twee paneldiscussies gaan we dieper in op politieke participatie vanuit zowel de nationale als internationale blik, met sprekers zoals Carline van Breugel (Kandidaat Kamerlid D66), Shirodj Raghoenath (Emancipator) en Husna Jalal (Afghaanse vrouwenrechtenactiviste).

Vragen die aan bod zullen komen zijn: hoe kunnen we de barrières doorbreken waar vrouwen in al hun diversiteit in Nederland tegenaanlopen om politiek actief te zijn? Wat is nodig voor een betere representatie van vrouwen en meiden bij besluitvorming gericht op bijvoorbeeld klimaatonderhandelingen of vredesprocessen?

Humanity Hub, Fluwelen Burgwal 58, 2511 CJ, Den Haag, Zuid-Holland

29 september 09:30 - 13:00

Humanitair, Netwerk