Ga naar pagina inhoud

Voedsel Fietsexcursies Den Haag: Groente- en Zuivel-routes

17 september 09:30 - 15:00 | Voedsel

Ga je op mee op ontdekkingstocht? Wat lag er op jouw bord gisteravond? Waar komt het vandaan? Wie heeft het gemaakt en hoe? Allemaal vragen waar je niet iedere dag bij stil staat, maar die de laatste jaren wel steeds vaker in het nieuws komen door vraagstukken rondom de landbouw, vervuiling van land en drinkwater, duurzaamheid en natuurlijk onze gezondheid. Vragen die ook steeds belangrijker worden. Ontdek de wereld van ons voedselsysteem en verken het eten uit de Haagse regio. Wist je dat je veel eten en drinken van onze eigen Haagse bodem en zee kunt krijgen?

De excursies zijn opgedeeld in de 3 delen: VERLEDEN, HEDEN en TOEKOMST. Hoe zag het er vroeger uit en hoe gaat dat nu?

Op ZONDAG 17 september kan je de GROENTE-route of de ZUIVEL-route fietsen

ZUIVEL, VLEES en PLANTAARDIG ETEN:
Vanaf de Tempel o.a. langs Spinozahof, Voedselbos Mariahoeve, BuitenPlaats Molenwei, Boerderij Akkerlust, Haagse Eitjes, Rechtstreex op de Binckhorst en meer. (ongeveer 17 km) Inloop om 9:30 uur. Eindtijd ongeveer 16:00 uur.

GROENTEN IN EN ROND DE STAD:
Vanaf de Tempel gaan we o.a. langs de Dagelijkse Groenmarkt, een aantal historische plekken, Lekkernassuh aan de Witte de Withstraat, Pluk Den Haag (CSA) met het nieuwe voedselbos, het Westland, de Groene Matties en meer. (ongeveer 10 km) Inloop om 9:30 uur. Eindtijd ongeveer 15:00 uur.

De Tempel - Gemeente Den Haag, afdeling Archeologie, Van Kinsbergenstraat 85F, 2518 GW, Den Haag, Zuid-Holland

17 september 09:30 - 15:00

Voedsel