Duurzaam, gezond en eerlijk voedsel staat meer in de spotlight dan ooit tevoren. We staan aan de vooravond van grote veranderingen. De wetgeving over plastic verpakkingen wordt aangescherpt. Nutri-Score staat op het punt van invoering, er liggen nieuwe taken inzake voedselbeleid voor gemeente en provincie en klimaatneutraal produceren wordt het nieuwe buzzwoord.
Om meer kennis op te doen over deze veranderingen organiseert Schuttelaar & Partners in de laatste volle week van augustus een summerschool met 4 masterclasses:
- Masterclass lokaal en regionaal voedselbeleid, donderdagochtend 25 augustus van 10:00 uur tot 12:00 uur (inloop 09:30 uur).
- Masterclass Klimaatneutraal produceren, donderdagmiddag 25 augustus van 15:00 uur tot 17:00 uur (inloop 14:30 uur).
- Masterclass Verpakkingen, vrijdagochtend 26 augustus van 10:00 uur tot 12:00 uur (inloop 09:30 uur).
- Masterclass Nutri-Score, vrijdagmiddag 26 augustus van 15:00 uur tot 17:00 uur (inloop 14:30 uur).
Masterclass Klimaatneutraal produceren
Voor veel bedrijven wordt klimaatneutraal voedsel produceren dé grote uitdaging voor de komende jaren. De maatschappelijke druk om de impact van voedselproductie op het klimaat te verkleinen wordt steeds groter. Daarnaast maken stijgende energieprijzen het voor de meeste bedrijven ook financieel noodzakelijk om klimaatneutraal te produceren.
Op de verpakking van een aantal producten staat de CO2-footprint al vermeld. Langzamerhand wordt steeds duidelijker hoe dit dient te worden berekend en geïnterpreteerd. Steeds vaker vragen ook klanten en consumenten naar de klimaataanpak.
In deze masterclass leert u in 7 stappen hoe u de klimaataanpak voor uw bedrijf opzet. Welke stappen u kunt nemen om de klimaatimpact te meten, met welke partners wij werken en hoe u daarover kan communiceren met uw klanten.
De kosten zijn €75,- per masterclass.
Tags
Klimaat