Ga naar pagina inhoud

Samenwerken met het onderwijs levert je als ondernemer altijd wat op!

2 februari 11:00 - 12:00

Waarom is het voor ondernemers zo waardevol om samen te werken met het onderwijs? Ondernemende werknemers zijn een aanwinst voor ieder bedrijf. Een ondernemende houding en vaardigheden zouden jongeren al meer moeten krijgen tijdens hun studieperiode. Als ondernemer kun je daar aan bijdragen. Of het nu het geven van gastcollege, het inbrengen van een vraagstuk, of het meedenken aan het curriculum is, samenwerken met het onderwijs brengt je als ondernemer meer dan je misschien denkt.

Wil jij als ondernemer ook aan de slag met het onderwijs en heb je vragen over wat samenwerken met het onderwijs je allemaal kan brengen? Op 2 februari a.s. (12.00-13.00uur) heb jij de kans om online in gesprek te gaan met ondernemers die voor jou het wiel al hebben uitgevonden en ruimschoots de vruchten plukken van hun samenwerking met het onderwijs.
Daarnaast is er een expert die vertelt over ondernemende vaardigheden en een expert van Katapult die meer vertelt over de verschillende vormen om met het onderwijs samen te werken.

Programma
Het wordt een interactieve sessie, met inspiratie uit de praktijk en veel ruimte voor vragen.

  • Introductie van de ondernemers die je kunt spreken in de Ask Them Anything sessies. Angelique Nijhof, Frank Cuijpers, Hans Galema, Marloes de Ruijter, Iwan Blokker. Lees en bekijk alvast hun verhalen op: De betrokken ondernemer in de praktijk.
  • Josette van Dijkhuizen, expert in ondernemerschap en ondernemendheid, gaat in op het belang van ondernemende werknemers en hoe je als ondernemer ook jongeren al tijdens hun studie een ondernemende houding en vaardigheden kunt aanleren.
  • Marije de Jonge van Katapult vertelt meer over de wins om deel te nemen in een publiek-private samenwerkingen (pps) tussen het beroepsonderwijs en bedrijven.

 

Deelsessies
Vervolgens gaan we uiteen in 3 verschillende deelsessies en kun je kiezen bij welke sessie jij wilt aansluiten:

  • Matchmaking: koppel mijn (bedrijfs- of innovatie) vraagstuk aan een pps
    Een pps draagt bij aan het verkleinen van de afstand tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven; bevordert een leven lang ontwikkelen en versnelt en vergroot het innovatievermogen van bedrijven. Smaakt wat je hoort over samenwerking met onderwijs naar meer en zou je daar ook wel iets mee willen? Wij geven dat in deze sessie direct handen en voeten door te luisteren naar jouw vraag, wens en ambitie en proberen meteen de link te maken met een passende publiek private samenwerking.
  • Ask Them Anything
    In gesprek met ondernemers over hoe zij het ervaren om met het onderwijs samen te werken.

Aanmelden
Door samen te werken met het onderwijs, versterk je (als mkb) jouw positie. Blijf dus niet achter en wees erbij op 2 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Meld je hier aan!

Meer informatie
De sessie maakt deel uit van de O2LAB-serie ‘De betrokken ondernemer en wordt georganiseerd door O2LAB en Katapult.
O2LAB, het programma voor versterking van ondernemerschap en ondernemendheid in het onderwijs organiseert deze bijeenkomst samen met Katapult, de aanjagers voor de kennis van morgen.

Katapult is het netwerk van publiek-private samenwerkingsverbanden (pps). Door aan een pps deel te nemen krijg jij als ondernemer direct toegang tot getalenteerde studenten en toegang tot kennis en innovatie. Met circa 450 pps-en in Nederland, zit er altijd een in jouw regio.

Voor vragen over de sessie of inhoudelijke vragen neem je contact op met:
Marije de Jonge: m.dejonge@ptvt.nl
Nicoline Breed: nicoline.breed@rvo.nl

2 februari 11:00 - 12:00
@ Online event