Ga naar pagina inhoud

Inspiratietour Circulair Ondernemen in Den Haag

11 maart 14:30 - 18:30 | Kennis | Netwerk | Voedsel

Van 11 t/m 16 maart 2024 vindt de negende editie plaats van de Week van de Circulaire Economie, het grootste landelijke inspiratie- en netwerkevenement voor en door circulaire ondernemers. Door het hele land worden evenementen en activiteiten georganiseerd. Bedrijven, overheidsorganisaties en circulaire hubs openen hun deuren en bieden een inspirerende blik op diverse circulaire thema's. In samenwerking met ImpactCity, opent The New Farm haar deuren voor een inspiratietour langs verschillende circulaire ondernemers. Aanwezigen krijgen een kijkje achter de schermen bij drie ondernemers die gevestigd zijn in dit bijzondere, circulaire gebouw.

Wat kun je verwachten?

Bezoekers worden ontvangen in de groene dakkas van Haags Hoog, een prachtige evenementenlocatie op het dak van The New Farm met een fenomenaal uitzicht over Den Haag. 

Het programma wordt afgetrapt met een welkomstwoord van en interactieve sessie met Arjen Kapteijns, wethouder energietransitie, mobiliteit en grondstoffen. Daarin is ruimte voor vragen over bijvoorbeeld wat er gebeurt en kan in Den Haag op het gebied van circulariteit.

Corine Keus, architect van The New Farm, volgt daarop met haar verhaal over de transformatie van het gebouw tot een innovatief centrum voor voedselproductie en voedselbewustzijn. Zij weet als geen ander hoe transparantie, duurzaamheid en innovatie centraal staan in dit gebouw en hoe het flexibele bouwsysteem bijdraagt aan het circulaire karakter.

Vervolgens worden bezoekers meegenomen op een tour langs drie circulaire ondernemers:

  • Yespers: maakt voedingsproducten voor een inclusieve en duurzame productieketen;
  • i-Did: produceert gerecycled vilt van afgedankt textiel;
  • Sox2Sox: internationale fabrikant van gerecyclede sokken.

 

Na de tour keren we terug naar Haags Hoog voor een netwerkborrel, waar ondernemers die aan de slag zijn of willen met circulariteit met elkaar in gesprek kunnen gaan.

The New Farm, Televisiestraat 2, 2525 KD, Den Haag, Zuid-Holland

11 maart 14:30 - 18:30

Kennis, Netwerk, Voedsel