Ga naar pagina inhoud

Een Gezonde Basis voor Den Haag

28 september 16:30 - 19:30 | Voedsel

De Haagse Voedselraad organiseert in samenwerking met Gezond en Gelukkig Den Haag, de provincie Zuid-Holland, Jong Leren Eten Zuid-Holland en GGD Haaglanden een thema-avond over gezondheid. We verdiepen ons in de samenhang tussen voedsel en gezondheid: Wat heeft een gezonde bodem te maken met gezond voedsel? Wat heeft dat te maken met onze welvaartsziekten? En hoe werkt je sociale, culturele en fysieke omgeving in op je gezondheid?

Locatie: ergens in Den Haag, exacte locatie volgt snel.

De urgentie is groot: Den Haag heeft veel mensen met obesitas en diabetes, deze ziektes hangen samen met leefstijl, maar ook met andere factoren: de leefomgeving, met armoede en de stress om te overleven. Door samen te werken in de praktijk van professionals en initiatieven in de stad is hier nog een hoop te winnen. We weten dat de factoren niet los staan van elkaar; we kennen allemaal plekken, voorbeelden en verhalen waar een deel van deze problematiek wordt aangepakt. Maar we weten ook dat er nog veel meer synergie zou kunnen zijn als we de perspectieven op dit complexe verhaal samenbrengen in een gemeenschappelijke horizon.

Op weg naar een gezonder voedselsysteem 

Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden met bevlogen sprekers die ieder vanuit hun eigen professie hun kijk op een gezonder voedselsysteem met ons delen. Daarna ontmoeten we elkaar als toekomstige samenwerkingspartners. Onder het genot van een gezonde en duurzame avondhap ontmoet je toekomstige samenwerkingspartners en bouwen we aan een gezamenlijk perspectief.

Iedere deelnemende organisatie en persoon kan vanuit deze inzichten haar interventies verrijken. Voor de Haagse Voedselraad kan het bijvoorbeeld leiden tot een eerste advies aan de gemeente. Ook kan er bijvoorbeeld verbinding ontstaan tussen de leefstijlpraktijk ‘op straat’ en de inzichten uit de zorg zodat interventies effectiever kunnen worden ingezet.

Meld je aan!

Wil je geïnspireerd raken om samen te werken aan een gezonder voedselsysteem voor de Haagse inwoners? En handvatten meekrijgen waar je de volgende dag meteen mee aan de slag kunt? Neem dan deel aan onze thema-avond op 28 september inclusief een avondmaaltijd! Vervolgens ontvang je alle praktische informatie voor deelname.

We zien je graag op 28 september!

Wendy Schneider (GGD Haaglanden) Nori van Balkom (Gezond en Gelukkig Den Haag) Manja van de Plasse en Lisa van Antwerpen (Jong Leren Eten Zuid-Holland en JOGG) Pamela van der Goot (Gezond en Veilig, provincie Zuid-Holland) Marco Swart en Liane Lankreijer (Ons Eten, Haagse Voedselraad).

Den Haag, Zuid-Holland

28 september 16:30 - 19:30

Voedsel